Σχολιάζοντας ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Σακελλίων την ομιλία Τσίπρα στην Ξάνθη, αναφέρει:

“Στη χθεσινή ομιλία του στην Ξάνθη ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δύο εμβληματικά για τη μειονότητα ζητήματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με τρόπο επιλογής του μουφτή. Δήλωσε πως ο μουφτής θα επιλέγεται από ένα εκλεκτορικό σώμα που θα αποτελείται από θρησκευτικούς λειτουργούς της μειονότητας, άρα δεν θα διορίζεται από το ελληνικό κράτος.

Το δεύτερο ήταν ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τα βακούφια και πιο συγκεκριμένα είπε ότι πλέον οι διαχειριστικές επιτροπές της βακουφικής περιουσίας της μειονότητας θα εκλέγονται.

Ο κ. Σταμάτης Σακελλίων.

Αναμφίβολα πρόκειται για δύο ιστορικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και έρχονται να ικανοποιήσουν δύο χρόνια αιτήματα της ίδιας της μειονότητας.

Ταυτόχρονα, με την πρωτοβουλία που είχαμε αναλάβει για το θέμα της σαρία, δείχνουμε ότι είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην εμβάθυνση των δημοκρατικών διαδικασιών μέσα στη μειονότητα.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός τόνισε πως όλοι χωράμε κάτω από την ίδια σημαία, τη σημαία της πατρίδας μας, ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία. Γιατί για την Αριστερά και την Κυβέρνησή της, δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Είναι πρώτη φορά που Πρωθυπουργός της χώρας κάνει τόσο σαφή τοποθέτηση για αυτά τα ζητήματα, και δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο Πρωθυπουργός ηγείται μιας κυβέρνησης της Αριστεράς”.