Στ. Πέτσας: Καταλαβαίνουμε την κόπωση αλλά χωρίς την τήρηση αποστάσεων θα έχουμε πισωγύρισμα

Στ. Πέτσας: Καταλαβαίνουμε την κόπωση αλλά χωρίς την τήρηση αποστάσεων θα έχουμε πισωγύρισμα.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Καλεσμένος στην εκπομπή “Κοινωνία Mega”, ήταν σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Νίκου Φιλιππίδη και Μπάγιας Αντωνοπούλου.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:
Για το άνοιγμα των 515 οργανωμένων παραλιών
“Βιώνουμε ένα φαινόμενο πρωτοφανές και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.  Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους επαγγελματίες του χώρου, θα συμβουλεύουν και το προσωπικό και τους επισκέπτες ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που έχουν υποδειχθεί, γιατί χωρίς την τήρηση των αποστάσεων θα έχουμε πισωγύρισμα. Θα είναι εκεί για να δίνουν συμβουλές και όχι για να επιβάλλουν πρόστιμα. Αλλά αν χρειαστεί και υπάρχει μια παραβατική συμπεριφορά, θα ελεγχθεί. Οι υπόλοιποι δεν είναι κορόιδα. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Τα μέτρα υγιεινής και προστασίας και οι αποστάσεις. Χωρίς αυτά θα έχουμε πρόβλημα”.
Για τον τουρισμό και τις μετακινήσεις 
“Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να συγκρατήσουμε στην Ελλάδα οποιαδήποτε πιθανότητα αναζωπύρωσης. Να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους τουρίστες με τα ταξιδιωτικά, υγειονομικά πρωτόκολλα. Να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες της χώρας μας με ασφάλεια. Το βασικό όμως είναι ότι όλοι οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο για να μετακινηθούν, θα φορούν μάσκα. Στους κλειστούς χώρους θα χρησιμοποιείται μάσκα. Και στα αεροπλάνα και στις ακτοπλοϊκές μεταφορές. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν όχι μόνο τους ταξιδιώτες αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι επαγγελματίες, είτε μιλάμε για ένα πλοίο, είτε ένα αεροπλάνο ή ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Το ίδιο ισχύει και για τις οδικές μεταφορές, ιδίως τις μετακινήσεις με λεωφορεία στα οποία θα υπάρχει αρκετός κόσμος. Όλα αυτά θα συνθέτουν ένα συνεκτικό πλαίσιο το οποίο θα γνωρίζουν όλοι από πριν, όσοι θα επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Και επειδή η Ελλάδα το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε λίγα κρούσματα, λίγους θανάτους σε σχέση με άλλες χώρες, και ένα Σύστημα Υγείας που δεν δέχθηκε πολλούς κραδασμούς, είναι τώρα σε θέση να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Είναι ένα καλό διαβατήριο αυτό για τη χώρα μας, το οποίο θα πρέπει να σφραγίσουμε τις επόμενες ημέρες με τη συμπεριφορά μας στις παραλίες και σε όλους τους υπαίθριους χώρους”.
Γενικές συστάσεις
“Δεν μπορεί να υπάρχει  ένας αστυνομικός, ένας λιμενικός, ένας άνθρωπος της Δημοτικής Αστυνομίας, δίπλα σε κάθε πολίτη. Γι’ αυτό λέμε ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να τηρούμε, και ελπίζουμε να συνεχίσουμε όπως μέχρι σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Καταλαβαίνουμε την κόπωση όλων, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες, τους οποίους δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε γιατί αυτό είναι προς το καλό το δικό μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων και του κοινωνικού συνόλου. Από την αρχή του σχεδιασμού μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπήρχαν διάφορες φάσεις μέσα στις οποίες ενεργοποιούνταν διαφορετικά πρωτόκολλα. Επομένως αν χρειαστεί θα ενεργοποιηθούν αυτά ξανά. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία φάση που δεν χρειάζεται. Σημασία έχει να ελέγχουμε γρήγορα τα φαινόμενα αν πάνε να ξεφύγουν. Γι’ αυτό η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει μέχρι σήμερα από την ιχνηλάτηση είναι πολύ σημαντική”. 
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood