Στ. Κελέτσης: “Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε πιθανή εμφάνιση ευλογιάς”

Ο κ. Κελέτσης επεσήμανε ότι έχει εισηγηθεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου να εξεταστούν οι δυνατότητες στελέχωσης και εξοπλισμού του «Διασυνοριακού Κτηνιατρικού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων» που εδρεύει στην Ορεστιάδα, ώστε αυτό να λειτουργήσει σε νέες βάσεις καθώς είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή του Έβρου.
Κελέτσης  (2)

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο εμφάνισης ευλογιάς που παρουσιάστηκε στη Βουλγαρία τον τελευταίο καιρό, δήλωσε ο Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ Σταύρος Κελέτσης στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας με θέμα «Εξωτικά Νοσήματα – Κίνδυνος επανεμφάνισης στη χώρα», που διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Ο Έβρος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από το πρόβλημα των ζωονόσων και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την κτηνοτροφία και το ζωικό μας κεφάλαιο. Ωστόσο, στο Υπουργείο διαθέτουμε μια από τις καλύτερες κτηνιατρικές υπηρεσίες, και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων όμορων κρατών, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όποιο ζήτημα δημιουργηθεί», τόνισε ο κ. Κελέτσης.

«Το γεγονός ότι βλέπουμε πάλι την εμφάνιση ευλογιάς κοντά στα σύνορά μας, μας θέτει σε εγρήγορση, και μαζί με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παρακολουθούμε το ζήτημα στενά», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη Βουλγαρία, της οποίας εκπρόσωποι έδωσαν το παρών στην ημερίδα, ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι η συνεργασία των δύο ευρωπαϊκών χωρών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι καλή. «Επιδιώκουμε την ίδια συνεργασία να επιτύχουμε και με τη γειτονική Τουρκία», συμπλήρωσε.

Στ. Κελέτσης: "Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε πιθανή εμφάνιση ευλογιάς"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood