Στο ευρωψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμμετέχει ο 29χρονος Δομήνικος Κυριάκος Χρυσίδης, ο οποίος γεννήθηκε στην Έδεσσα, αλλά έζησε για αρκετά χρόνια στην Κομοτηνή, ως φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής του Δ.Π.Θ..

dominikos2Κατά τη διάρκεια των σπουδών του δραστηριοποιήθηκε ως εθελοντής και συντονιστής εθελοντών του Κέντρου Νέων και ως στέλεχος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση εκστρατειών για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας, για το περιβάλλον και για την κινητικότητα των νέων στην Ευρώπη. Ως επανιδρυτής των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF) Κομοτηνής (2011-2013), ηγήθηκε της δημιουργίας μιας δυναμικής ομάδας, φέρνοντας ζητήματα της Ε.Ε. στην πρώτη γραμμή των τοπικών ειδήσεων, ενόψει της έντονης αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών με την απαρχή της οικονομικής κρίσης.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής το 2013 και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Ανάπτυξη, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Από το 2014 εργάζεται στις Βρυξέλλες, στη διαχείριση προγραμμάτων βιώσιμης ανάπτυξης, δημοσιονομικών αλλαγών και αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών σε υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ χώρες, και σε χώρες που γειτονεύουν με την ΕΕ.

Σήμερα βρέθηκε για άλλη μια φορά στην Κομοτηνή, στη δεύτερη πατρίδα του, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, και έλαβε μέρος στη 2η Περιφερειακή Συνάντηση Νέων «Κάνουμε Refresh στην Ευρώπη: Αμφισβητούμε, Προτείνουμε, Διαμορφώνουμε το Μέλλον της», την οποία διοργάνωσε το Europe Direct Κομοτηνής.

https://www.facebook.com/chrysidisEU/posts/982729258734154:0

Ο λόγος που ζητάει τη στήριξή μας στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, είναι για να εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ευρώπη και την Ελλάδα, με έξι προτεραιότητες:

  • Βιώσιμη αγροτική – οικολογική ανάπτυξη της υπαίθρου, εξασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς,
  • Ισχυρή κοινωνική πολιτική, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
  • Δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, εναλλακτικές μορφές ενέργειας με συμμετοχή τοπικών αυτοδιοικήσεων,
  • Ενίσχυση κοινωνικής και πράσινης καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και νέων θέσεων εργασίας,
  • Πρόσβαση δια βίου στην ποιοτική και αειφόρο εκπαίδευση, παιδεία και πολιτισμό,
  • Βιώσιμες και αξιοβίωτες πόλεις, πράσινοι χώροι, ανακύκλωση, χώροι στάθμευσης, ποδηλατόδρομοι, οδική ασφάλεια, δημόσια υγεία, ενεργή γήρανση.