Την ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ, όσον αφορά τη συνέχιση ή μη της ελεύθερης διέλευσης επί της Εγνατίας Οδού των μόνιμων κατοίκων των περιοχών όπου έχουν εγκατασταθεί σταθμοί διοδίων, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο “Δέλτα TV” ο υπουργός μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, χωρίς να αφήσει στο απυρόβλητο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου στο “υπερταμείο”.

Ο υπουργός ενόψει της προβλεπόμενης λήξης της ατελούς διέλευσης των ντόπιων μόνιμων κατοίκων στις 31/12/2018, αφενός υπεραμύνθηκε της μέχρι τώρα κοινωνικής πολιτικής επί του θέματος εκ μέρους της κυβέρνησης, αφετέρου γνωστοποίησε οτι και η εξαγγελία περί δημιουργίας συστήματος αναλογικών διοδίων υλοποιείται, καθώς η διαδικασία βρίσκεται ήδη στη δεύτερη φάση της, και ανήγγειλε την σε λίγους μήνες έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που οι ίδιος έχει, το ΤΑΙΠΕΔ θα διατηρήσει την ατελή διέλευση ΑμεΑ και ανέργων.

Δείτε την ερώτηση του δημοσιογράφου Αντώνη Τελόπουλου και την απάντηση του κ. Σπίρτζη:

Αντ. Τελόπουλος: “Μια και αναφέρατε την Εγνατία Οδό, δεν θα μπορούσα να μη ρωτήσω τι μέλλει γενέσθαι με τα διόδια. Από 1/1/2019 τι θα συμβεί με τους μόνιμους κατοίκους, αν θα περάσουν σε αναλογικά διόδια. Τι σχεδιάζει το Υπουργείο;”.

Χρ. Σπίρτζης: “Αυτά που σχεδίασε και δεσμεύτηκε το Υπουργείο και η κυβέρνηση, τα υλοποιεί, όσο η Εγνατία ήταν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου και όχι του ΤΑΙΠΕΔ – το οποίο το κληρονομήσαμε κι αυτό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και την παραχώρηση της Εγνατίας με τον συγκεκριμένο τρόπο που κατά τη γνώμη μου είναι ένας τρόπος που δεν είναι μόνο αντικοινωνικός, δεν βγαίνει και τεχνοκρατικά – αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ρωτήσετε τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και όσους σχεδίασαν να παραχωρηθεί η Εγνατία μ’ αυτό τον τρόπο, δηλαδή τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε αυτό που εμείς δεσμευτήκαμε, είναι ότι θα υπάρχει κοινωνική πολιτική, και υπήρξε, το αποδείξαμε, και μάλιστα όταν βγήκαν οι Υπουργικές Αποφάσεις κάποιοι έλεγαν από τη Θράκη μέχρι την Ήπειρο ότι αυτά τα κάνουμε για επικοινωνιακούς λόγους. Απ’ ό,τι φάνηκε δεν τα κάναμε για επικοινωνιακούς λόγους, ίσχυσε για ένα πολύ μεγάλο διάστημα η απαλλαγή των κατοίκων για τις μετακινήσεις τις ενδονομαρχιακές. Το ΤΑΙΠΕΔ απ’ ό, τι έχω ενημερωθεί έχει κρατήσει από την κοινωνική πολιτική που είχαμε εφαρμόσει, τις δωρεάν μετακινήσεις για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, κάτι είναι κι αυτό, και για τους ανέργους, κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, έστω. Καλό θα ήταν απ’ όλους τους φορείς της Θράκης και με τη δική μας βοήθεια, να περιληφθεί στο μοντέλο της Εγνατίας η διατήρηση των μετακινήσεων για τους κατοίκους της Ροδόπης και της Ξάνθης, και από την άλλη πλευρά για τη Θεσπρωτία, την Καστοριά και τη Φλώρινα, δηλαδή οι απαλλαγές που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Αυτό όμως πρέπει να το συζητήσετε με το ΤΑΙΠΕΔ. Εμείς δεσμευτήκαμε ότι θα έχουμε ξεκινήσει και θα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, για να έχουμε ένα δίκαιο σύστημα τιμολόγησης. Είμαστε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, άρα η δική μας δέσμευση υλοποιείται, και πιστεύω ότι σε λίγους μήνες όπως έχουμε το χρονοδιάγραμμα, θα αρχίσει και η υλοποίηση του συστήματος αυτού το οποίο θα μας δώσει πάρα πολλές δυνατότητες και για τη χώρα μας αλλά και για τη διευκόλυνση των εμπορευματικών και των επιβατικών μεταφορών και με τη Βουλγαρία και με τις άλλες γειτονικές χώρες στη βόρεια Ελλάδα”.