Σπήλιος Λιβανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει και την επαναλειτουργία των σχολείων με λαϊκισμό

"Η κυβέρνηση, όπως καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης, κινείται με βάση τις συστάσεις των ειδικών - Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, που κατά τις περισσότερες έρευνες καταπολεμούν τον ιό, αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη λειτουργία των σχολείων μας εν όψει Σεπτεμβρίου".
unnamed
“Παρά την τηλεκπαίδευση που κάλυψε ικανοποιητικά το κενό, η δια ζώσης διδασκαλία αλλά και το κοινωνικοποιητικό περιβάλλον του σχολείου αποτελούν παράγοντες διαμόρφωσης της ψυχοσύνθεσης των μαθητών. Παράλληλα, οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, που κατά τις περισσότερες έρευνες καταπολεμούν τον ιό, αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη λειτουργία των σχολείων μας εν όψει Σεπτεμβρίου”, υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός, εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, και ταυτόχρονα, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ οτι “αντιμετωπίζει και την επιστροφή στα σχολεία με λαϊκισμό”, τον κατηγορεί οτι “σπεκουλάρει σε ένα θέμα αυξημένης βαρύτητας για κάθε ελληνική οικογένεια”, και οτι “χρησιμοποιεί την αγωνία μαθητών και γονιών για να καλύψει το κενό πολιτικών θέσεων, παράγοντας ατελέσφορο διχαστικό λόγο”.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λιβανού:
“Στις 11 Μαρτίου η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων προστατεύοντας τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους, και πλέον ανακοινώθηκε η τμηματική επιστροφή των σχολείων στην ομαλότητα. Κοινή συνισταμένη είναι η απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών των επιστημόνων. Όπως στο κλείσιμο η κυβέρνηση εφάρμοσε τις συστάσεις της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, έτσι και τώρα ακούει τους επιστήμονες. Η αρχή γίνεται με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, παιδιά που όλη τη χρονιά έχουν προετοιμαστεί με κόπο και αγώνα για τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Πάντα όμως σταδιακά, με αυστηρή παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων και προσήλωση στα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Στις 18 Μαΐου, και εφόσον παραμένουν τα θετικά νούμερα στη μάχη του ιού, θα επανέλθει το υπόλοιπο Λύκειο και το Γυμνάσιο. Αρχές Ιουνίου, ακούγοντας τις εισηγήσεις των επιστημόνων, θα αποφασιστεί η επάνοδος ή μη των μικρών μαθητών του Δημοτικού. Το άνοιγμα των σχολείων τμηματικά, με την ίδια μεθοδολογία, ακολουθούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η επάνοδος των μαθητών στα σχολεία είναι κρίσιμη. Παρά την τηλεκπαίδευση που κάλυψε ικανοποιητικά το κενό, η δια ζώσης διδασκαλία αλλά και το κοινωνικοποιητικό περιβάλλον του σχολείου αποτελούν παράγοντες διαμόρφωσης της ψυχοσύνθεσης των μαθητών. Παράλληλα, οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, που κατά τις περισσότερες έρευνες καταπολεμούν τον ιό, αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη λειτουργία των σχολείων μας εν όψει Σεπτεμβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει και την επιστροφή στα σχολεία με λαϊκισμό. Σπεκουλάρει σε ένα θέμα αυξημένης βαρύτητας για κάθε ελληνική οικογένεια. Χρησιμοποιεί την αγωνία μαθητών και γονιών για να καλύψει το κενό πολιτικών θέσεων, παράγοντας ατελέσφορο διχαστικό λόγο. Η απάντηση, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση, όπως πράττει καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, κινείται πάντα με βάση τις συστάσεις των ειδικών, με μοναδική προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood