SPEED DATING: Ένα παιχνίδι γνωριμίας των Νέων της Ευρώπης σήμερα στην Κομοτηνή

SPEED DATING: Ένα παιχνίδι γνωριμίας των Νέων της Ευρώπης σήμερα στην Κομοτηνή
speed dating αφίσα

To Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής-Κοιν.Σ.Επ «Θράκης Κίνητρο», η οργάνωση Νέων System@G και η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ για τα προγράμματα Erasmus+/Youth και European Solidarity Corps, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης–Τμήμα Διεθνών Σχέσεων  Εrasmus+, το δίκτυο ESN DUTH και το Europe Direct EMT, στο πλαίσιο της καμπάνιας TIME TO MOVE του δικτύου Eurodesk, διοργανώνουν πρωτότυπη δράση με τίτλο «SPEED DATING», τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 στο Βαρόσι Art Café.

Σκοπός της δράσης είναι με διαδραστικό τρόπο και αξιοποιώντας τα εργαλεία μη τυπικής μάθησης, να γνωριστούν οι εισερχόμενοι φοιτητές Erasmus+, οι Νέοι που έχουν συμμετάσχει σε δράσεις του Εrasmus+/Υouth και στο Εuropean Solidarity Corps, με νέους της πόλης, και μέσα από την άμεση επικοινωνία να αντιληφθούν πόσο ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας μπορεί να τους ωφελήσει.

Οι Νέοι συμμετέχοντες στα ευρωπαϊκά προγράμματα και οι Νέοι της πόλης μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν την εμπειρία τους αλλά και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα κινητικότητας. Το Δίκτυο Eurodesk λειτουργεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δρα υποστηρικτικά στα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με δομές πληροφόρησης σε 36 χώρες και με περισσότερους από 1.500 εθνικούς, τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους, το οποίο παρέχει στους νέους και σε όσους εργάζονται με νέους πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφόρηση που ενισχύει τη μαθησιακή κινητικότητά τους, απαντά σε ερωτήματα των νέων και παρέχει καθοδήγηση για όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: σπουδές, κατάρτιση, εργασία, απασχόληση, εθελοντικές δραστηριότητες, ανταλλαγές νέων, δικαιώματα καθώς και όποιο άλλο θέμα άπτεται των ενδιαφερόντων των νέων, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία πληροφόρησης. Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και προσιτή πηγή παροχής δωρεάν και on line πληροφόρησης για τους νέους.

Επιπλέον, το Δίκτυο Eurodesk διαχειρίζεται και υποστηρίζει, το περιεχόμενο της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας, η οποία περιλαμβάνει άρθρα, νέα και εκδηλώσεις που αφορούν στους νέους τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον παρέχει ποιοτική, έγκαιρη και ακριβή πληροφόρηση, με περιεχόμενο μεταφρασμένο σε 28 γλώσσες στους τομείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την απασχόληση, τη συμμετοχή, τον πολιτισμό, την υγεία, την κοινωνική ένταξη και τον κόσμο.

Το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής-ΚοινΣΕπ «Θράκης Κίνητρο» είναι μέλος του Εθνικού Δικτύου πολλαπλασιαστών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurodesk για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

SPEED DATING: Ένα παιχνίδι γνωριμίας των Νέων της Ευρώπης σήμερα στην Κομοτηνή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood