Σοβαρά ερωτήματα Χαρίτου για τη βιωσιμότητα της Shelman Κομοτηνής μετά την εκποίησή της

Η επιστροφή της Alfa Wood στον "τόπο του εγκλήματος" προκαλεί καχυποψία.
IMG_20221220_124611 - Αντιγραφή

Η βιομηχανία ξύλου Alfa Wood και ο Δημήτρης Τακάς που και αυτός προέρχεται από τον ίδιο κλάδο (πρώην Balkan Export), αποτελούν το δίδυμο στο οποίο κατακυρώθηκε η εκποίηση του εργοστασίου της Shelman* στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, αφού αποτέλεσαν το μοναδικό σχήμα που εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Αν και από τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού δεν προκύπτει το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα, τα ονόματα τα αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η εξέλιξη πάντως προκαλεί καχυποψία και αντιδράσεις, όπως αυτή του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Γιώργου Χατζηαθανασίου (“Δύο σοβαρά ερωτήματα από τον Γ. Χατζηαθανασίου για την εκποίηση της Shelman Κομοτηνής”).

Κι αυτό, καθώς ενώ η Alfa Wood ήταν η μητρική εταιρεία της Shelman όταν αυτή πτώχευσε και έβαλε λουκέτο στα δύο εργοστάσιά της σε Εύβοια και Ροδόπη, μετά την εκποίηση της μονάδας της Εύβοιας στον Δημήτρη Μελισανίδη αποκτά ξανά το παραγωγικό “διαμάντι” της πρώην θυγατρικής της στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής επιστρέφοντας…στον “τόπο του εγκλήματος”. 

Όπως υπενθυμίζουν οι πρώην εργαζόμενοι, ο ένας εκ των δύο επενδυτών (της Alfa Wood), είναι ο άνθρωπος που είχε αγοράσει το 2009 τη Shelman με δάνειο 11 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, και αφού μετέφερε βασικούς πελάτες της, όπως και κεφάλαιά της πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στον όμιλο της Alfa Wood, την οδήγησε τελικά σε χρεωκοπία με τους εργαζόμενους στον δρόμο και με περίπου 150 εκατομμύρια χρέη.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου θέτει το σοβαρό ερώτημα αν η εξέλιξη προοιωνίζεται τη βιωσιμότητα της Shelman ή αν πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα με ημερομηνία λήξης, σχολιάζοντας: “Είχα κατ’ επανάληψη και επίμονα ζητήσει από τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη την επαναλειτουργία της Shelman, με νέο επενδυτή, που θα διασφάλιζε τη βιωσιμότητά της (σ.σ. θυμηθείτε εδώ και εδώ). Όπως ο ίδιος ο υπουργός διοχέτευσε χθες μέσω τρίτων, μετά τον πλειστηριασμό της εταιρείας, ο ένας εκ των δύο επενδυτών είναι αυτός που χρεωκόπησε τη Shelman το 2014. Δικαιολογημένος λοιπόν ο προβληματισμός και εύλογη η ανησυχία των πρώην εργαζομένων της Shelman, που την κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια ζωντανή και ανέμεναν να υπάρξει μια βιώσιμη λύση για την εταιρεία. Αν επιβεβαιωθεί επίσημα από τον εκκαθαριστή ότι αυτοί που τη χρεωκόπησαν συμμετέχουν στο «νέο» επενδυτικό σχήμα, τότε μήπως θα μιλάμε για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα του Άδωνι και της ΝΔ προς άγρα ψήφων; Μήπως θα πρόκειται για λύση με ημερομηνία λήξης και όχι με βιωσιμότητα, που θα σημάνει την οριστική ταφόπλακα της κραταιάς αυτής βιομηχανίας; Ερωτήματα προς απάντηση!”.

*Σημειώνεται ότι το brand name της Shelman έχει πουληθεί προ ετών στην EPS Woods.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood