Σολίστ για μία ακόμη φορά με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, σε μία σύμπραξη της με τον κορυφαίο Έλληνα ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση, θα είναι ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας, Στέλιος Γκόλγκαρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και θεμελιωτής μαζί με τον συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη και την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, του Κιθαριστικού Φεστιβάλ Θράκης.

Τα “Ερωτικά τραγούδια της Σμύρνης συναντούν την κυπριακή παράδοση”, είναι ο τίτλος της συναυλίας για τα 60 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αντώνη Κοΐζα. Η διεύθυνση της ορχήστρας και οι ενορχηστρώσεις είναι του Αντώνη Μυτακίδη, ενώ σολίστ ακόμη, είναι οι καταξιωμένοι κιθαριστές Γιώργος Γκόλγκαρης και το Cyprus Guitar Trio.

Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στα τραγούδια που γράφτηκαν με έμπνευση τον έρωτα στη Σμύρνη! Πρόκειται για μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, που αναδεικνύει τον βαθύ ερωτισμό που κρύβουν τα τραγούδια αυτά, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου θέλοντας να κρατήσει τον χαρακτήρα του κυπριακού ήχου, εστιάζει στην αυθεντική μορφολογία του, δημιουργώντας ένα ταξίδι στον χρόνο και στις εποχές.

Συμπράττουν επίσης, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Ωδείων και Μουσικών Σχολείων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Κύπρου.

Συμμετέχουν στο τραγούδι οι νεαροί ταλαντούχοι τραγουδιστές, Δημήτρης Μεσημέρης και Μάριαμ Βενιζέλου.

Η συναυλία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου 2020, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Σολίστ με τον Δημήτρη Μπάση και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, ο "δικός μας", Στέλιος Γκόλγκαρης