Σοκαριστικό βίντεο: Σχολεία Επιχειρήσεις – Δάσκαλοι Ζητιάνοι

Σοκαριστικές εικόνες από τις ΗΠΑ που δείχνουν το αποτέλεσμα του μοντέλου δημόσιας εκπαίδευσης το οποίο οδηγεί τα σχολεία να αναζητούν "ευεργέτες" και "χορηγούς" για την κάλυψη των αναγκών τους.
Screenshot_556

Ιδιαίτερη αίσθηση και οργισμένα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προκαλέσει οι σοκαριστικές εικόνες από τις ΗΠΑ που δείχνουν το αποτέλεσμα του μοντέλου δημόσιας εκπαίδευσης το οποίο οδηγεί τα σχολεία να αναζητούν “ευεργέτες” και “χορηγούς” για την κάλυψη των αναγκών τους.

Δέκα δάσκαλοι στη Νότια Ντακότα, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, κυλίστηκαν στην αρένα ενός γηπέδου χόκεϊ επί πάγου στο ημίχρονο ενός αγώνα για να προλάβουν να μαζέψουν όσα δολάρια μπορούσαν από μια δωρεά 5.000 $ για τις ανάγκες των σχολείων τους στο πλαίσιο “φιλανθρωπικής δωρεάς”…εταιρείας στεγαστικών δανείων! (Αξίζει να επισημανθεί η σημειολογία της εικόνας με τα δολάρια να αδειάζονται στο δάπεδο μέσα από…σακούλες απορριμμάτων). 

“Να, πού καταλήγουν τα μέτρα που προωθούνται στα σχολεία μας, στα παιδιά μας, ως δήθεν εκσυγχρονιστικά και καινοτόμα, με την πολιτική μετατροπής των σχολείων σε…Ανώνυμες Εταιρείες”, τονίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, και συμπληρώνει: Αυτή η πολιτική που έχει πλήρως εφαρμοστεί στις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει στην πλήρη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, σε χρεοκοπίες και κλείσιμο σχολικών μονάδων. Δάσκαλοι σαν ζητιάνοι, σαν σύγχρονοι γελωτοποιοί μονομάχοι, κυλιούνται στο πάτωμα για λίγα δολάρια για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων τους! Η απόλυτη γελοιοποίηση του εκπαιδευτικού, που για τις ανάγκες των μαθητών του θα γίνει ανέκδοτο και θα εξευτελιστεί για χρήματα που έπρεπε να παρέχονται από το Κράτος”.

Καταλήγοντας η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, διαμηνύει: “Αυτό το μέλλον δεν θα το επιτρέψουμε για τα σχολεία των παιδιών μας! Όχι στα σχολεία-επιχειρήσεις, όχι δάσκαλοι-ζητιάνοι! Τώρα, γενναία χρηματοδότηση και στήριξη της δημόσιας παιδείας, και προσλήψεις εκπαιδευτικών!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood