Σοκ στα Πηγάδια Ξάνθης: Έξωση σε οικογένεια, επειδή έχει παιδί με αυτισμό

Ορισμένοι κάτοικοι του οικισμού κατάφεραν να πείσουν τους ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας που μισθώνει η οικογένεια, να της ζητήσουν να φύγει λόγω του αυτισμού του 17χρονου Θανάση
(φωτογραφία: google)

Σοκ και θύελλα αντιδράσεων, στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση από τον πατέρα ενός παιδιού με αυτισμό της επιχειρούμενης έξωσης της οικογένειάς του από τη μονοκατοικία που νοικιάζει, στο χωριό Πηγάδια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ευάγγελος Ευαγγέλου σε σχετική ανάρτησή του στο facebook: “Ορισμένοι κάτοικοι του χωριού Πηγαδίων Ξάνθης κατάφεραν το ακατόρθωτο! Πέτυχαν να πείσουν τους ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας που μισθώνει η οικογένειά μου, να μας ζητήσουν να φύγουμε γιατί έχουμε παιδί με αυτισμό και ενοχλεί τη γειτονιά!”.

https://www.facebook.com/evangelos.evangelou.395/posts/2837401013154111

Σύμφωνα με το xanthi2.gr, κάποιοι κάτοικοι του χωριού προσπαθούσαν εδώ και καιρό να πείσουν τους ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας να ζητήσουν από την οικογένεια να φύγει, λόγω του αυτισμού του γιου της Θανάση, που σήμερα είναι 17 ετών. Ο Θανάσης γεννήθηκε το 2003 και λίγο αργότερα διαγνώστηκε με αυτισμό σε βαριά μορφή. Η οικογένειά μετακόμισε στην πόλη της Ξάνθης το 2004 αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς και σε διαμέρισμα που κατοικούσε παλιά, οι ιδιοκτήτες με πρόφαση ότι θα ιδιοκατοικήσουν, την έβγαλαν έξω.

Πριν από 5 χρόνια η οικογένεια αποφάσισε να νοικιάσει μια μονοκατοικία στα Πηγάδια Ξάνθης ώστε να μην ενοχλεί και η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί. Όμως ο εγκλεισμός της πανδημίας σε συνδυασμό με την εφηβική του ηλικία, προκάλεσαν κάποιες συμπεριφορές που τράβηξαν την προσοχή. Μετά από αρκετές πιέσεις κάποιων κατοίκων του χωριού, οι ιδιοκτήτες επισκέφθηκαν την οικογένεια και προσπάθησαν να την πείσουν να εγκαταλείψει το σπίτι. Όπως αναφέρουν οι γονείς, παρόλο που οι ιδιοκτήτες κατανοούν το πρόβλημα, εντούτοις δέχονται αφόρητες πιέσεις, ενώ κάποιοι τους προτείνουν να βάλουν το παιδί σε ίδρυμα.

Ο Θανάσης φοιτά στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στη Γενισέα Ξάνθης, και η νέα αυτή αναγκαστική μετακίνηση από την μονοκατοικία, δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον ίδιο και την οικογένειά του, όπως δεν είναι καθόλου εύκολη και η εξεύρεση στέγης.

Ο πατέρας, όντας σε απόγνωση και απόλυτα αξιοπρεπής, παρά τις μεγάλες του περιπέτειες, κοινοποίησε στο facebook αυτό το νέο πρόβλημα της οικογένειας και το ρατσισμό που βιώνει. Οι χρήστες του facebook από την περιοχή και όλη την Ελλάδα, κατά χιλιάδες, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια και καταδικάζουν όσους συνέβαλαν στην έξωση της οικογένειας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood