Σοκ και ντροπή! Οι Τούρκοι στέλνουν μέσω του Έβρου γυμνούς παράνομους μετανάστες

Τις απάνθρωπες πρακτικές που χρησιμοποιεί η Τουρκία απέναντι στους παράνομους μετανάστες, επιβεβαιώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο μια φωτογραφία από τον Έβρο - πεδίο εργαλειοποίησης της ανθρώπινης δυστυχίας από τη γειτονική χώρα.
gymnoi3-xr

Τις απάνθρωπες πρακτικές που χρησιμοποιεί η Τουρκία απέναντι στους παράνομους μετανάστες, επιβεβαιώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο μια φωτογραφία από τον Έβρο – πεδίο εργαλειοποίησης της ανθρώπινης δυστυχίας από τη γειτονική χώρα.

Στη φωτογραφία διακρίνονται γυμνοί παράνομοι μετανάστες, με κάποιους να φέρουν και τραύματα, που διασώθηκαν την Παρασκευή από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον Frontex.

Συνολικά οι ελληνικές αρχές διέσωσαν 92 παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών, και εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά».

Άλλωστε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε την Παρασκευή τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των 92 γυμνών παράνομων μεταναστών στον Έβρο

“Την 14-10-2022 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν ενενήντα δύο (92) παράνομους μετανάστες χωρίς ενδύματα και ορισμένους εξ αυτών με σωματικά τραύματα. Από την έρευνα Ελλήνων αστυνομικών και αξιωματούχων του Frontex, διαπιστώθηκε ότι προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου. Όλες οι ανάγκες ένδυσης-σίτισης και πρώτων βοηθειών των ανωτέρω προσώπων καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές”.

πηγή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood