Σκληρή κριτική 15 σημείων στον Οντέρ Μουμίν από την παράταξη “Όραμα Αναγέννησης”

"Γενικώς ο Δήμαρχος έχει θέμα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία".
ΟΝΤΕΡ ΑΜΟΥΤΖΑΣ
Η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιάσμου, “Όραμα Αναγέννησης”, με επικεφαλής τον Κυριάκο Αμούτζα, μετά από σύσκεψη των μελών της, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τον απολογισμό των πεπραγμένων που παρουσίασε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Η ανακοίνωση ασκεί σκληρή κριτική στον δήμαρχο, αφ’ όλης της ύλης:
“Η παρουσίαση δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα επικοινωνιακό σόου από εκείνα που συνηθίζει ο Δήμαρχος, αφού αρέσκεται μόνο στο θεαθήναι. Έτσι, εγκαινίασε το κτίριο της Κοινότητας Ασωμάτων και προέβη στον απολογισμό. Άπαντες απορούν πώς μπορεί να εγκαινιαστεί κάτι το οποίο ήδη προϋπήρχε ως κτίσμα, ωστόσο ο Δήμαρχος μας συνηθίζει και απλές ανακαινίσεις ή ελαιοχρωματισμούς. Άρα καμία έκπληξη. Είπε πολλά εκ των οποίων τα περισσότερα κενά, συνεπώς οφείλουμε να σχολιάσουμε κάποια σημεία του απολογισμού του.
  1. Η δημιουργία Δομής Σίτισης για τους κοινωνικά ασθενείς συμπολίτες μας είναι μια κίνηση την οποία εξαίρουμε. Θα πρέπει όμως ο κόσμος να γνωρίζει πως το εγχείρημα αυτό χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Κράτος και όχι από τον Δήμο. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, πως κανείς μας δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια και με ποια διαδικασία επιλέγονται τα άτομα που ωφελούνται από την ύπαρξη της Δομής. Ο Δήμαρχος δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει κανέναν.
  2. Ο Δήμαρχος μίλησε για “υποδειγματική αντιμετώπιση κρίσεων”, αναφερόμενος στα μέτρα κατά της πανδημίας, όπως και τις πλημμύρες. Τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν συχνά υπερβολικά, ενώ για τις πλημμύρες τι να πούμε, το περασμένο φθινόπωρο επικράτησε το σύνηθες χάος χωρίς να υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο Δήμαρχος ωστόσο βλέπει στον εαυτό του τον “καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας” κατά το δοκούν.
  3. Δεν θα μπορούσαμε παρά να γελάσουμε με τη σιγουριά του πως έκανε τον Δήμο μας αναγνωρίσιμο. Η μόνη αναγνωρισιμότητα που του χάρισε ήταν το αίσχος της ομιλίας του στην Προύσα, η οποία πράγματι έβαλε τον Ίασμο σε κάθε εφημερίδα και δελτίο ειδήσεων. Όλα αυτά χάρη στον Δήμαρχό του, που ανάλογα σε ποια πλευρά των συνόρων του Έβρου βρίσκεται, δηλώνει διαφορετική εθνική συνείδηση. Ποτέ δεν μας εξήγησε σε ποιον τουρκισμό αναφερόταν πως δεν έχει χάσει, ποιοι είναι οι “απέναντι εχθροί”, ούτε και εξήγησε το γιατί ένας Έλληνας πολίτης-Δήμαρχος εκφώνησε ομιλία έχοντας πίσω του τη “σημαία της ανεξάρτητης Θράκης”. Κρυφοί πόθοι; Ποιος ξέρει… Πάντως θέλει να παραδίδει και μαθήματα αντιρατσισμού, εκείνος που εκφώνησε τουρκικής κοπής εθνικιστική ομιλία, αποκάλεσε “υπουργούς μου” τους Τούρκους υπουργούς, και απήγγειλε στίχους που όλοι γνωρίζουμε το νόημα τους.
  4. Με χαρά ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη μεταφορά χρημάτων του Δήμου (ταμειακά διαθέσιμα), από την Τράπεζα Πειραιώς στην Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για μια πράξη βαθιάς πολιτικής παράνοιας, αφού από τη μια πλευρά είπε πως το έκανε για να στηρίξει την παρουσία της Εθνικής Τράπεζας στον Ίασμο, αλλά ταυτόχρονα, όχι απλώς ομολογούσε, αλλά και περηφανευόταν πως το έκανε ως πράξη εκδίκησης για το γεγονός ότι υπάλληλος της Πειραιώς ήταν υποψήφιος με άλλον συνδυασμό! Ξέρει πολύ καλά ο Δήμαρχος ότι δεν μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα του Δήμου αν δεν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. η οποία παίρνεται ανάλογα με τις προσφορές που δίνουν οι τράπεζες. Προφανώς η Πειραιώς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. Επίσης, η αναφορά του σε “αρχή ουδετερότητας των τραπεζών” είναι φαιδρή, αφού πρόκειται για απλό υπάλληλο και όχι για ιδιοκτήτη ή μεγαλομέτοχο. Γενικώς ο Δήμαρχος έχει θέμα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία.
5. Ο Δήμαρχος είχε το θράσος να μιλήσει για αναβάθμιση του ρόλου των προέδρων των κοινοτικών συμβουλίων, χάρη στο δικαίωμα υπογραφής που τους έδωσε. Εκείνο το οποίο δεν είπε, ήταν πως ο ίδιος μετέτρεψε αυτήν την κίνησή του σε τσίρκο, αφού λόγω της  εκδικητικότητας που τον χαρακτηρίζει, άλλοτε έδινε και άλλοτε αφαιρούσε αυτό το δικαίωμα. Τελικώς έχει εξαιρέσει τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Ιάσμου και Ασωμάτων.
6. Σε ότι αφορά τους ειδικούς συνεργάτες του, είναι συμπαθείς άνθρωποι, ωστόσο η δημιουργία ενός Ειδικού Γραφείου Μελέτης πιστεύουμε πως είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση κονδυλίων στο Δήμο μας.
7. Ο Δήμαρχος επ’ ευκαιρία της ημέρας της γυναίκας τίμησε πέντε άξιες γυναίκες της εκπαίδευσης τις οποίες κι εμείς τιμούμε. Δυστυχώς όμως ξέχασε να τιμήσει ογκόλιθους για την εκπαίδευση του τόπου μας, που μόρφωσαν γενιές και γενιές και έβγαλαν επιστήμονες. Η κα Πελτέκη Γιαννούλα, η κα Μέρμηγκα Ελένη, η κα Μαραγκάκη Βούλα και η κα Σκουλαρίκα Αθανασία, είναι σημαντικές γυναίκες στην εκπαίδευση που έχουν αφήσει το στίγμα τους.
8. Μας είπε ο Δήμαρχος πως έκανε αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου. Δεν μας είπε όμως πως για μια δουλειά που κάνοντάς την ειδικός θα κόστιζε 150-200 ευρώ, ο ίδιος ενέκρινε δαπάνη σχεδόν 5.000 ευρώ (!) που μάλιστα αποδόθηκε σε ιδιοκτήτρια παντοπωλείου!
9. Μας ανακοίνωσε πως κατάργησε την ύπαρξη μονοπωλίων, αλλά εκείνο το οποίο δεν είπε είναι πως το έκανε για να δημιουργήσει δικά του.
10. Μιλά για επιχορηγήσεις αθλητικών συλλόγων, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Γ’ εθνική κατηγορία) και η Βιστωνίδα Κοπτερού (Α’ ερασιτεχνική κατηγορία), έχουν χαθεί από τον αθλητικό χάρτη.
11. Μας είπε πως ο Ίασμος ΘΑ συνδεθεί με το φυσικό αέριο, πλην όμως δε μας ενημέρωσε καν σχετικά με τις επαφές που είχε προς αυτή την κατεύθυνση. Το φυσικό αέριο δημοπρατήθηκε προ ημερών για την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Δράμα. Αυτό φυσικά δεν κερδήθηκε με μια απλή επιστολή, αλλά με μελέτες, επαφές και υποδομή, κάτι που προφανώς δεν έκανε.
12. Έχουν γίνει πράγματι κάποια τεχνικά έργα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί παρά να απορεί για την άθλια κατάσταση των οδοστρωμάτων εντός των οικισμών, ενώ και η καθαριότητα δεν είναι και η καλύτερη.
  1. Δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου. Καλή κίνηση, ωστόσο δεν έχει καν λειτουργήσει ακόμη (έστω λόγω πανδημίας).
  2. Ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας: Δεν υπάρχουν οδηγοί (!) και ο Δήμαρχος λέει πως ΘΑ προσληφθούν. Όταν γίνει αυτό, η αντιπολίτευση θα είναι από τους πρώτους που θα το επικροτήσουν.
  3. Τέλος, η ορκωμοσία του πριν έναν χρόνο είχε γίνει στον οικισμό της Γαλήνης, από όπου κατάγεται ο ίδιος. Καλώς την έκανε εκεί αφού του το επιτρέπει ο νόμος, ωστόσο δεν είχαμε αντιληφθεί πως συμμετείχαμε σε…κοσμοϊστορικό γεγονός, μια και ο Δήμαρχος χαρακτήρισε εκείνη την ορκωμοσία “ιστορική”.
Η αντιπολίτευση αυτό που πραγματικά θα ήθελε να ακούσει από τον Δήμαρχο στον απολογισμό του έτους, θα ήταν ότι έκανε σύσκεψη με φορείς και την αντιπολίτευση για τον προγραμματισμό της τετραετίας, ενημέρωση για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, κατάθεση νέων μελετών αλλά και αυτών που έχουν γίνει επί της δικής μας διοίκησης όπως αυτές για την είσοδο του Ιάσμου, για το κλειστό γυμναστήριο, για την αναβάθμιση του αρχοντικού Κούγια και για το φράγμα μεταξύ Ιάσμου και Κοπτερού για την υδροδότηση της περιοχής.
Οι υποσχέσεις για την κατασκευή της γέφυρας του Κομψάτου και για το Δημαρχιακό Μέγαρο που θα εγκαινιαζόταν στις 7-11-19 και η αντιπολίτευση “θα έχανε τον ύπνο της”, θα μείνουν στην ιστορία ως τα μεγάλα ΘΑ του Δημάρχου στα οποία θα προστεθεί και το φυσικό αέριο.
Τέλος, όπως αθετήσατε την υπόσχεσή σας για τη διακοπή του καπνίσματος, χωρίς να σας την επιβάλλει κανείς, μην αθετήσετε και την υπόσχεσή σας για νέες μετεγγραφές από τον συνδυασμό μας στον δικό σας, διότι θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα για πολλοστή φορά!”. 
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood