Άλλη μια, διπλή αυτή τη φορά, οξύτατη επίθεση, εξαπέλυσε προς τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης “Όραμα Αναγέννησης” και ο επικεφαλής της Κυριάκος Αμούτζας, για να δεχτεί την επίσης εις διπλούν και επίσης οξύτατη απάντηση του δημάρχου.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη, “κατήγγειλε”:
“Η δημοτική παράταξη “Όραμα Αναγέννησης” καταδικάζει απερίφραστα την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Δήμου μας, αλλά πιθανότατα και οποιουδήποτε Δήμου, τακτική του κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος απειλεί δημόσια με καταγγελίες και μηνύσεις τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας σε περίπτωση που κρίνουν το έργο και τα λεγόμενά του. Οι πολιτικές και κομματικές θέσεις του κάθε εκπαιδευτικού αποτελούν προσωπικό του δημοκρατικό δικαίωμα και δεν έχουν καμία σχέση με το εκπαιδευτικό του έργο. Ως δικηγόρος γνωρίζει πολύ καλά τους νόμους και το Σύνταγμα, αλλά προφανώς περιφρονεί τόσο το Νόμο, όσο και το Σύνταγμα της Ελλάδος. Ζούμε στην Ελλάδα, σε μια δημοκρατική χώρα όπου το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης έχει κατακτηθεί με αγώνες εδώ και χρόνια. Τέτοιου είδους τακτικές και συμπεριφορές θυμίζουν άλλου είδους καθεστώτα, τα οποία ο Δήμαρχος τόσο με τις ομιλίες του, όσο και με τη συμπεριφορά του δείχνει να θαυμάζει”.

Την ίδια ώρα ο κ. Αμούτζας, δήλωνε:

“Ας μιλήσουμε λίγο με αριθμούς αναφορικά με το μερικό ανασχηματισμό στο Δήμο Ιάσμου. Ο Δήμαρχος Ιάσμου την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στην επιλογή δημοτικών συμβούλων, ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 58% του Δήμου. Με τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων, αφήνει εκτός και τους πρώτους δημοτικούς συμβούλους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ. Από το νέο σχήμα δηλαδή, απουσιάζει ο πρώτος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αμαξάδων, ο πρώτος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ιάσμου και ο πρώτος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Σώστου. Δεν πίστευε τα ίδια όμως μερικά χρόνια πριν όταν είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος και δεν είχε οριστεί αντιπεριφερειάρχης κατηγορώντας τον τότε εκλεγμένο Περιφερειάρχη”.
Απαντώντας στα παραπάνω, ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, ανέφερε:
“1. Τα άρθρα 29 & 3 του Συντάγματος και το άρθρο 107 του Υ.Κ. καθορίζουν την συμπεριφορά και των εκπαιδευτικών εντός και εκτός υπηρεσίας, όπως επίσης και την στάση τους απέναντι σε πολιτικούς σχηματισμούς. Οφείλουν να σέβονται τους θεσμούς και να συμπεριφέρονται αναλόγως.
2. Κανείς δεν είναι υπέρ άνω του Συντάγματος και των Νόμων.
3. Είμαι πανέτοιμος, εφόσον επισήμως και αρμοδίως μου ζητηθεί, να καταθέσω όλα τα στοιχεία και αποδείξεις για την συμπεριφορά και πειθαρχικό έλεγχο των εκπαιδευτικών που δηλητηριάζουν την πολυπολιτισμική κοινωνία μας. Έναν προς έναν τους γνωρίζω.
4. Μην με μπερδεύετε με τον προκάτοχο μου, τον οποίον υποτάξατε και γονατίσατε πολιτικά.
5. Το φίδι του εθνικισμού θα το πολεμήσω μέχρι τέλους, με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτω.
6. Από εθνικίστριες θαυμάστριες του Όργουελ δεν δέχομαι μαθήματα Δημοκρατίας”.
“Ας μιλήσουμε λίγο ιστορικά αναφορικά με τον κ. Αμούτζα: Την πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2006, στην επιλογή συμβούλων ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 75,88% των δημοτών και πέρασε με διαφορά μόλις 30 ψήφων από τον τρίτο, στον 2ο γύρο των τότε εκλογών. Με λίγα λόγια ΤΥΧΑΙΑ εκλέχθηκε δήμαρχος. Θυμάμαι επίσης ιστορικά, ότι αν και 1ος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 2002, δεν αξιοποιήθηκε από τον τότε Δήμαρχο, καθώς ήτανε μη συνεργάσιμος και εξαιρετικά προβληματικός.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΤΥΧΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ. ΤΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΑΣ…”.
φωτό: xronos.gr