Σκάνδαλο υποκλοπών: Παρακολουθούσαν και τον Οικονομικό Εισαγγελέα των “αδιευκρίνιστων” των Γεωργιάδη-Αβραμόπουλου

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο κ. Μητσοτάκης είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις είτε θα πρέπει να παραιτηθεί - Καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά". 
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Δεν έχουν τέλος οι σοβαρές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών που «πνίγει» την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να στρέψει την πολιτική ατζέντα στις επικείμενες κάλπες με προεκλογικού τύπου περιοδείες και ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων.

Η εφημερίδα Documentο δημοσιεύει σήμερα νέα λίστα με υπουργούς, βουλευτές και παρουσιαστές, που φέρονται να έχουν πέσει θύματα του Predator.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα ονόματα, του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη που χειρίστηκε τις υποθέσεις των…αδιευκρίνιστων εκατομμυρίων στους λογαριασμούς των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου,
  • του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου,
  • του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου,
  • της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως,
  • της Εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου,
  • του πρώην Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάκη Καραμαλάκη,
  • του Μένιου Φουρθιώτη.

 Νέα λίστα με θύματα του Predator - Ανάμεσά τους Οικονόμου και Λοβέρδος

Για ακόμα μια φορά τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα προκαλούν εντύπωση.

Μάλιστα σε ανάρτησή του με την οποία προανήγγειλε τις σημερινές αποκαλύψεις, ο εκδότης και δημοσιογράφος της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, ανέφερε με νόημα ότι «το ερώτημα που μπαίνει είναι αν κάποιοι από τους 100 και πλέον παρακολουθούμενους ήταν υπό εκβιασμό», και διερωτήθηκε αναλόγως: «Γιατί η Εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε ό,τι ήθελε η κυβέρνηση;».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις για την προκλητική αναφορά της κ. Βλάχου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν έκρινε ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός οτι ανάμεσα στα ονόματα που δημοσιεύτηκαν και σήμερα, βρίσκονται στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και δημοσιογράφοι.

Στο μεταξύ η «Καθημερινή» επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές που διενεργούν τις έρευνες για τις παρακολουθήσεις εμφανίζονται βέβαιες για στοιχειοθέτηση παρανόμων παρακολουθήσεων, και αναζητούν ευρήματα για τις πτυχές της υπόθεσης προκειμένου να στηριχθούν, αν καταστεί δυνατόν, καταγγελίες για παρακολουθήσεις τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το Predator.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Παρακολουθούσαν και τον Οικονομικό Εισαγγελέα των "αδιευκρίνιστων" των Γεωργιάδη-Αβραμόπουλου

  • ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Μητσοτάκης είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις είτε θα πρέπει να παραιτηθεί – Καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά”. 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλεί τον πρωθυπουργό είτε να απαντήσει είτε να παραιτηθεί, ενώ διαμηνύει ταυτόχρονα πως “καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

“Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και αντικαθιστά βουλευτές του από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με στόχο να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες του, έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento.

Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά ήταν και η ίδια «καλωδιωμένη», καθώς και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα, αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του, αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής.

Είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία.

Καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά.

Καμία δικαιολογία δε μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη.

Η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση”.

Κυβερνητικός παραλογισμός μπροστά στο απόλυτο ρεζιλίκι

Aπό την πλευρά της η κυβέρνηση επιμένει στη νομοθέτηση συγκάλυψης του Κυριάκος-Gate, παρά το γεγονός ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Ποινικολόγων έχουν εκφράσει σοβαρότατες αντιρρήσεις για το εκτρωματικό νομοσχέδιο περί άρσης του απορρήτου που καθιστά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανεξέλεγκτη στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Η ΑΑΔΕ μάλιστα κατέθεσε προχθές γνωμοδότηση με σοβαρές ενστάσεις νομιμότητας και αντισυνταγματικότητας ζητώντας εποπτική αρχή για την ΕΥΠ, και αποδομώντας τις διατάξεις που καταστρατηγούν τα δικαιώματα των παρακολουθούμενων.
Στη δήλωση-απάντησή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παρ’ ότι το όνομά του φιγουράρει στη νέα λίστα παρακολουθούμενων, προεξόφλησε πως νέα στοιχεία δεν υπάρχουν, και έφτασε να δηλώσει πως πρόκειται για ψέματα επιρρίπτοντας ευθύνες στον…ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα συνταγματικής και δημοκρατικής εκτροπής, ισχυριζόμενος ότι προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, επαναλαμβάνοντας τις αιτιάσεις περί τραμπισμού αλά γκρέκα… Αστείες, μη απαντήσεις, δηλαδή, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου. Ο κ. Οικονόμου κατηγορεί τον συντάκτη του δημοσιεύματος και εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη, ότι: “ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση σε συνέχειες των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα”. Ακόμη ο κ. Οικονόμου υποστηρίζει πως “η ελληνική κυβέρνηση πρώτη στην Ευρώπη παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισής των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”.
Επιχειρεί δηλαδή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για ακόμα μία φορά να κάνει το άσπρο-μαύρο, αφού έχει καταστεί σαφές πως από το ξέσπασμα του σκανδάλου πριν πολλούς μήνες το Μαξίμου έχει επιχειρήσει με διάφορες, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε αποκαλύψεις, «γραμμές άμυνες» να συγκαλύψει το σκάνδαλο με το τελευταίο παράδειγμα το επίμαχο νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι ακόμα και αν εγκριθεί η ενημέρωση του θύματος των υποκλοπών μετά από τρία χρόνια, θα μάθει μόνο ότι παρακολουθούνταν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά όχι και τους λόγους της παρακολούθησής του, κι ότι το υλικό παρακολούθησης θα έχει διαγραφεί μετά από έξι μήνες.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood