Σειρά φωτεινών αντικειμένων που έγιναν απόψε ορατά και στον ουρανό της Κομοτηνής, προκάλεσαν την περιέργεια αλλά και…δέος σε όσους τα παρατήρησαν και έσπευσαν να τα απαθανατίσουν αναρτώντας τις φωτογραφίες στα social media και αναζητώντας απαντήσεις από χρήστες που πιθανώς γνώριζαν περί τίνος πρόκειται.

Σύντομα, το…μυστήριο λύθηκε, καθώς οι γνωρίζοντες πράγματι “αποκάλυψαν” την…ταυτότητα των ιπτάμενων φωτεινών αντικειμένων.
Πρόκειται για εξήντα δορυφόρους Starlink της εταιρείας «SpaceX» οι οποίοι εκτοξεύτηκαν τον περασμένο Μάρτιο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα με έναν πύραυλο Falcon 9 που αναπτύχθηκε σε τροχιά περίπου 180 μιλίων (290 χιλιομέτρων) από τη Γη, και οι οποίοι θα παρέχουν ευρυζωνικό διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο.
Ανάλογες εκτοξεύσεις – από εξήντα τη φορά – πραγματοποιήθηκαν και τον Νοέμβριο και τον Μάιο του 2019, ενώ συνολικά η «SpaceX» σχεδιάζει να θέσει σε τροχιά περισσότερους από 12.000 δορυφόρους.
Όταν οι δορυφόροι φθάσουν στο λειτουργικό τους ύψος των 550 χιλιομέτρων από τη Γη, ο προσανατολισμός τους αλλάζει και γίνονται σημαντικά λιγότερο ορατοί από την επιφάνεια του πλανήτη μας.