Συστήνεται και στον Δήμο Κομοτηνής “Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων”

Όπως επιτάσσει ο Ν. 3.852/2010.
412084583_878616227599716_3099438056973657479_n

Εν όψει της συγκρότησης “Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων”, ως συμβουλευτικού οργάνου του Δήμου Κομοτηνής για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία – στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 78 του Ν. 3.852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει – καλούνται οι εκπρόσωποι αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου, να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω όργανο.

Το “Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων” αποτελείται από τα έντεκα μέλη. Ως τακτικά μέλη ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο έξι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ πέντε μέλη προέρχονται από τους αναγνωρισμένους φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων. Πρόεδρος ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του οργάνου.

Τα “Συμβούλια Μεταναστών & Προσφύγων” έχουν τις εξής αρμοδιότητες:

  • καταγραφή και διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου Δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με τις δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή.
  • υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και προσφύγων, και εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες.
  • διοργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Τα μέλη της Επιτροπής δεν λαμβάνουν κανενός είδους αμοιβή ή αποζημίωση.

Κατόπιν των ανωτέρω, λοιπόν, καλούνται οι αναγνωρισμένοι φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Κομοτηνής, και σε περίπτωση που ελλείπουν οι φορείς στο επίπεδο του Δήμου, οι αναγνωρισμένοι φορείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και σε περίπτωση που ελλείπουν τέτοιοι φορείς στην οικεία Περιφέρεια, καλείται η αντιπροσωπευτικότερη δευτεροβάθμια ή ομοσπονδιακού χαρακτήρα οργάνωση συλλογικής εκπροσώπησης που δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο κατά το καταστατικό της, να καταθέσουν αίτηση.

Οι φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών ή προσφύγων που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας το καταστατικό τους μαζί με τα στοιχεία του υποδεικνυόμενου εκπροσώπου και του αναπληρωτή του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail), το αργότερο μέχρι 28-02-2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση dkomot@otenet.gr. Πληροφορίες δίδονται στα τηλέφωνα 25313-52432 και 25313-52454.

(Φωτό | Η λέξη “ΑΓΑΠΗ” σε δεκαέξι γλώσσες στον τοίχο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αττικής).

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood