Σύσκεψη εργασίας με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, και υπό την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη,  προκειμένου να εξεταστεί αν στη βόρεια Ελλάδα προωθούνται και υλοποιούνται επαρκώς οι πολιτικές, τα μέτρα και οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα μείζονα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι και στελέχη των οργανισμών και των φορέων που εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δηλαδή από τον ΕΦΚΑ, το ΣΕΠΕ, τα ΠΕΚΑ και τον ΟΑΕΔ.   

“Η συγκεκριμένη σύσκεψη είναι μια εξαιρετική ιδέα της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης για να δούμε πώς εφαρμόζονται οι πολιτικές που εκπονούμε από το Υπουργείο. Στόχος είναι να λύσουμε προβλήματα και να εφαρμόσουμε την πολιτική μας με πιο απτό τρόπο, προς όφελος των πολιτών“, τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως “ο στόχος της σύσκεψης είναι να διαπιστωθεί άμεσα η πορεία υλοποίησης των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και των νέων πολιτικών για την ανεργία, αν προχωρά επαρκώς η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και πώς εφαρμόζεται από τις επιχειρήσεις η αύξηση του κατώτατου μισθού”.