Η πρώτη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης (και) για τα δημοτικά, ήταν σκέτη αποτυχία καθώς το σύστημα για ακόμη μία φορά κατέρρευσε. Ειδικότερα το σύστημα webex με το οποίο συνδέονται μαθητές και δάσκαλοι. φαίνεται πως δεν άντεξε και κράσαρε με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Αντίστοιχο θέμα είχε υπάρξει και κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και λύκεια.

Εν όψει της σημερινή πρεμιέρας της τηλεκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε δηλώσει:Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε την ισότιμη, απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εξαλείφοντας τυχόν εμπόδια που μπορεί να προκύψουν, αναζητώντας βέλτιστες λύσεις για όλους. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εποικοδομητική συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης τους παρόχους τηλεφωνίας, τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, που, με προσωπική προσφορά ή μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, συμβάλλουν στην αδιάλειπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας και αποτελούν θετικό παράδειγμα. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί”.

Μετά το φιάσκο, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Για ακόμη μία φορά η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί και χιλιάδες μαθητές μένουν στον αέρα. Δυστυχώς, έτσι όπως τα έχει καταφέρει η κα Κεραμέως, η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε. Το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει“.