«Στους λογαριασμούς του ρεύματος γράφει “Μητσοτάκης / Ιδιωτικοποίηση / Golden Boys της ΔΕΗ”», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον σχολιασμό που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος, επεσήμανε: 

“Θέλει τεράστιο θράσος να μιλά για ψέματα ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη που ξαφνικά ανακάλυψε πως υπάρχει αισχροκέρδεια. Αντί για ύβρεις, ας έχει το θάρρος να πει στους πολίτες που δεν ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν, ότι πληρώνουν:

  • την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ,
  • τη βίαιη απολιγνιτοποίηση,
  • τις αποτυχίες Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής σε αντίθεση με την Ισπανία και την Πορτογαλία που κέρδισαν το δικαίωμα εξαίρεσης και πλαφόν στις τιμές ρεύματος,
  • και τους μισθούς και μπόνους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των γαλάζιων golden boys που έχουν κάνει γιουρούσι στο Δημόσιο. 

Όσο για τους συνταξιούχους, ξέρουν πολύ καλά πως τη μόνιμη 13η σύνταξη, άνω του 1 δισ. ετησίως, που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, την έκοψε ο κ. Μητσοτάκης για να κάνει δώρο στα funds

Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει εθισμένος στις νεοφιλελεύθερες εμμονές του και την εξυπηρέτηση των φίλων του”.

Το σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα ο κ. Οικονόμου:

“Από που να ξεκινήσει και που να σταματήσει κανείς με τα ψέματα και τους μύθους που διακινεί ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζει να αρνείται το αυτονόητο, ότι η κρίση τιμών στην ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά είναι παγκόσμια και εισαγόμενη στη χώρα. Και αφού αρνείται την πραγματικότητα, κάνει προσπάθεια να κατασκευάσει μια στα μέτρα του.

Μιλάει για υπερκέρδη 1,4 δισ. όταν η ΡΑΕ με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία και η μέθοδος προσδιορισμού των υπερκερδών. Μιλάει για ανοχή στην αισχροκέρδεια και εμμονή με τις αγορές, όταν ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει τη φορολόγηση σε ποσοστό 90% των υπερκερδών κι έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον έλεγχο στη χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου. Μιλάει για κλοπή από τους συνταξιούχους, όταν όλοι θυμούνται τις περικοπές του και το «νόμο Κατρούγκαλου» και ψεύδεται ασύστολα για κόστος στην επικουρική ασφάλιση 1.5 δισ. ευρώ, όταν έχουν προϋπολογιστεί 36 εκατομμύρια για το 2022 για την εφαρμογή μιας μεταρρύθμισης υπέρ των νέων ασφαλισμένων.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με πράξεις να στηρίξει την κοινωνία, αξιοποιώντας κάθε περιθώριο που υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα εθισμένο στα ψέματα, τις αυταπάτες και το λαϊκισμό».