ΣΥΡΙΖΑ: Παραδοχή ήττας από τη ΝΔ η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο

"Να αποχαρακτηριστούν τα στοιχεία των υποθέσεων Πιτσιόρλα και Κουκάκη-Ανδρουλάκη".
Screenshot_2226

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το αδίστακτο πολιτικό προσωπικό της θα ηττηθούν στις εκλογές“, επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας για το σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων: “Η επόμενη βουλή, που σίγουρα θα έχει προοδευτική πλειοψηφία, θα κάνει προανακριτική και εκεί οι ευθύνες που θα προκύψουν θα καταλογιστούν“.

Ερωτηθείς για την επικείμενη εξεταστική επιτροπή, τόνισε πως πρέπει άμεσα να σταματήσει η αστεία επίκληση του απορρήτου”, και επιπλέον “να ανακληθεί η τροπολογία της ΝΔ περί μη λογοδοσίας της ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ”.

“Η κυβέρνηση πρέπει να μας απαντήσει ποιος και γιατί ζήτησε την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, ποιος και γιατί την ενέκρινε. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’50 για να παρακολουθεί η κυβέρνηση πολιτικούς της αντιπάλους; Η ΑΔΑΕ μπορεί να απαντήσει πόσοι παρακολουθούνται αν μη τι άλλο”, συνέχισε.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατήγγειλε στη συνέχεια ότι “ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί το προνόμιο να μην ελεγχθεί, γι’ αυτό και η κυβέρνησή του ουσιαστικά κατήργησε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η ΕΥΠ αυτή τη στιγμή δεν λογοδοτεί πουθενά”.

Ακόμη, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός “ενιαίου παρακρατικού κέντρου που συντονίζεται με ευθύνη Μητσοτάκη από κοινού με ένα κακόβουλο λογισμικό”. “Γι’ αυτό και βλέπουμε ένα μοτίβο: Ο κ. Κουκάκης παρακολουθείται από την ΕΥΠ, και όταν το καταλαβαίνει σταματάει η παρακολούθηση της ΕΥΠ και ξεκινάει με το Predator. Η αντίθετη σειρά έγινε στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη, προσπάθεια παρακολούθησης με το Predator και στη συνέχεια παρακολούθηση από την ΕΥΠ”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Να αποχαρακτηριστούν τα στοιχεία των υποθέσεων Πιτσιόρλα και Κουκάκη-Ανδρουλάκη

Ερωτηθείς για τα όσα δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας στην εφημερίδα “Τα Νέα”, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε: “Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει όλα τα έγγραφα της υπόθεσης. Γιατί ακριβώς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Είχε ξεκινήσει η έρευνα – που ήταν για οικονομικής φύσεως υπόθεση – επί Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία παρέμβαση ώστε να μην ολοκληρωθεί – και αυτό είναι κατά τη γνώμη μου μια δημοκρατική στάση – δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, και η έρευνα ολοκληρώθηκε. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως να ισχυριστεί το ίδιο και να αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα για τις υποθέσεις Κουκάκη-Ανδρουλάκη;”.

Παραδοχή ήττας η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη για την ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, τόνισε: “Ο κ. Γεραπετρίτης δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μπροστά τη ΝΔ από ό,τι φαίνεται, και επειδή δεν τους αρέσει η γνώμη του λαού, πιστεύουν ότι θα αλλάζουμε κάθε έξι μήνες εκλογικό σύστημα μέχρι να βγει ο Κ. Μητσοτάκης! Δυστυχώς η κυβέρνηση παίζει με τον εκλογικό νόμο και το αποτέλεσμα είναι οι γελοιότητες που ζούμε αυτές τις ημέρες. Το σίγουρο είναι ότι θα ηττηθεί στις εκλογές και εν όψει αυτών θα κάνει μια σειρά από τακτικισμούς”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood