Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων για την αρχειοθέτηση των δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του νυν Υπουργού Ανάπτυξης και πρώην Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του πρώην Eπιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώην Υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την υπόθεση της NOVARTIS, υπέβαλλαν στον Υπουργό Δικαιοσύνης, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Τομεάρχη Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παύλου Πόλακη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρουν ότι:
“Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και εκτενείς αναφορές στα ΜΜΕ, μετά από πέντε σχεδόν έτη ερευνών, τέθηκαν στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του νυν Υπουργού Ανάπτυξης και πρώην Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του πρώην Eπιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώην Υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για το σκάνδαλο της NOVARTIS. Τόσο τα ΜΜΕ, όσο και ο κ. Γεωργιάδης στις επανειλημμένες δηλώσεις του, αναφέρουν και επικαλούνται μεμονωμένα και επιλεκτικά αποσπάσματα της Πράξης Αρχειοθέτησης, χωρίς ποτέ αυτή να έχει δημοσιοποιηθεί κατά το πλήρες κείμενό της.
Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας με διεθνείς προεκτάσεις, για το οποίο η εμπλεκόμενη εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει ως πρόστιμο, ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, και επειδή η Πράξη Αρχειοθέτησης αφορά σε δημόσια πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν ασκήσει – και στην περίπτωση του Άδ. Γεωργιάδη εξακολουθούν να ασκούν –  υπουργικά καθήκοντα, επιβάλλεται, τόσο από την ανάγκη διαφάνειας του πολιτικού βίου της χώρας, όσο και από το δικαιολογημένο ενδιαφέρον πλήρους ενημέρωσης των πολιτών, να δημοσιοποιηθεί το πλήρες κείμενο και σκεπτικό αυτής της Πράξης“.
ΣΥΡΙΖΑ: "Να κατατεθεί στη Βουλή η Πράξη Αρχειοθέτησης των δικογραφιών Γεωργιάδη-Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο NOVARTIS"