Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1, αφενός τονίζει πως “είναι αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε”, και αφετέρου τον καλεί “να έρθει την Παρασκευή στη Βουλή για να απαντήσει εάν πρόσωπα από τα 33 της λίστας που είδε το φως της δημοσιότητας, εκτός από το Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ”.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
“Την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης βουλιάζει στα ψέματά του για να καλύψει τον παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπών που ο ίδιος έστησε.
Όλη η συνέντευξη που έδωσε, άρον άρον μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση των υπουργών του και επιχειρηματιών με το Predator, ήταν ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων.
Είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί.
Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης.
Μέχρι τότε οφείλει να κατανοήσει ότι είναι Πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι ελέω Θεού μονάρχης, και οφείλει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Τον περιμένουμε να έρθει την Παρασκευή για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ”.