ΣΥΡΙΖΑ: Μποναμάς δισεκατομμυρίων για το καρτέλ ενέργειας, και κάρτα σίτισης για τους πολίτες, το Χριστουγεννιάτικο δώρο Μητσοτάκη

Από τα 1 δισ. υπερκέρδη στην προμήθεια ρεύματος τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022, η κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει ούτε ένα ευρώ, ούτε έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον προσδιορισμό και τη φορολόγησή τους, αλλά είναι ήδη στα ταμεία των εταιρειών.
reyma-epismo

Σε κοινή δήλωσή τους, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμελλος, και η Αν. Τομεάρχης Πέτη Πέρκα, τονίζουν:

“Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα, για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζουν πλέον όλοι οι πολίτες: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να χαρίζει υπερκέρδη στις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας και στα διυλιστήρια, χωρίς να παρεμβαίνει για μείωση των τιμών. Έτσι, και τον Ιανουάριο του 2023, 840 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα των πολιτών (από τους λογαριασμούς ή από το ταμείο για το κλίμα), θα δοθούν για χρηματοδότηση της ακρίβειας.

Ο κ. Σκρέκας, βέβαια, δεν είπε κουβέντα για το ότι η Ελλάδα είναι τις τρεις τελευταίες ημέρες – ξανά – η πιο ακριβή χώρα στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ διεκδικεί με αξιώσεις μετάλλιο ακρίβειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2022.

Η χώρα μας όμως δεν πρωτοστατεί μόνο στην ακρίβεια αλλά και στο πάρτι υπερκερδών που χαρίζει στα συμφέροντα ο κ. Μητσοτάκης:

  • Από τα 2,2 δισ. ευρώ υπερκέρδη της ηλεκτροπαραγωγής για το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2021 – Ιουνίου 2022, η κυβέρνηση εισπράττει μόλις 373 εκατ. ευρώ και χαρίζει 1,8 δισ. ευρώ!
  • Από τα 2,6 δισ. ευρώ υπερκέρδη των διυλιστηρίων το 2022, η κυβέρνηση αναμένεται να εισπράξει μόλις 600-650 εκατ. ευρώ, και αυτά μετά τον Ιούνιο 2023, και χαρίζει 2 δισ. ευρώ!
  • Από τα 1 δισ. υπερκέρδη στην προμήθεια ρεύματος τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022, η κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει ούτε ένα ευρώ, ούτε έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον προσδιορισμό και τη φορολόγησή τους, αλλά είναι ήδη στα ταμεία των εταιρειών.

Από τη μία χαρίζει 4,8 δισ. ευρώ στο καρτέλ ρεύματος και στα διυλιστήρια, και από την άλλη εμπαίζει τους μη οικιακούς καταναλωτές, όπου δίνει και τη χαμηλότερη επιδότηση, δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα βιωσιμότητας στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Και για αυτές τις γιορτές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει μποναμά δισεκατομμύρια ευρώ στους λίγους και δελτίο σίτισης στους πολίτες για να τα βγάλουν πέρα. Η κοινωνία θα της δώσει πολύ σύντομα την απάντηση που της αξίζει”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood