Σύσκεψη με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αλέξη Χαρίτση, και τον διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Καλογήρου, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα εν όψει και της παρουσίας του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ στις 14 Σεπτεμβρίου, ο οποίος εξάλλου εισηγήθηκε και το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος, και συμφωνήθηκαν τα βασικά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, την ερχόμενη Τρίτη 27/8, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, και στη συνέχεια, εντός τη επόμενης βδομάδας, θα συγκληθεί και το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ως στόχος, ορίστηκε, εντός του Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διεργασίες, να συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασυγκρότησης.

Η παραπάνω εξέλιξη, όπως τονίστηκε, “αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν αντιπαράθεση, διαφωνίες και κρίση στην ηγεσία του κόμματος”.