Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρικό διακύβευμα των εκλογών, η δικαιοσύνη

"Δεν γίνεται σε μια χρονιά που έχουν προγραμματιστεί 44.000 πλειστηριασμοί, ένας κυβερνητικός βουλευτής να έχει φτιάξει εισπρακτική εταιρεία, να κερδίζει από τα "κόκκινα δάνεια", και να παίρνει και 1 εκ. ευρώ απ' ευθείας αναθέσεις από δημόσιο οργανισμό. Άρα ένα πρώτο διακύβευμα στις εκλογές είναι να μπει τέλος σε αυτές τις πρακτικές από "γαλάζιες ακρίδες".
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

“Επικοινωνιακό φιάσκο” χαρακτήρισε το “καλάθι του νοικοκυριού” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. “Στα διάφορα ρεπορτάζ και στις καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες, είδαμε ότι ακόμα και προσφορές που εντάσσονται στο “καλάθι” μπορούν να είναι ακριβότερες από τις προσφορές που δίνει κανονικά το ίδιο το σούπερ μάρκετ!, σημείωσε, και αναφέρθηκε στην πηγή του προβλήματος: “Με βάση τα στοιχεία για τις τιμές ενέργειας τον Οκτώβριο, βλέπουμε ότι οι πάροχοι αγόραζαν στα 232 ευρώ τη μεγαβατώρα και πουλούσαν στα 619, αυτό σημαίνει 166% περιθώριο κέρδους! Αυτή η ακραία αισχροκέρδεια είναι φυσικό να περάσει στο σύνολο της οικονομίας, στην παραγωγή, σε έναν μικρό φούρνο στη γειτονιά, και βέβαια να περάσει και στα σούπερ μάρκετ”.

Ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: “Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Πρέπει επίσης η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια, τα οποία δεν παίρνει γιατί ακριβώς στηρίζει την αισχροκέρδεια. Τα περισσότερα από 4 δισ. φορολογικά έσοδα από ΦΠΑ φέτος, δεν είναι γιατί οι πολίτες καταναλώνουν περισσότερο, αλλά γιατί πληρώνουν περισσότερο». Εξάλλου, όπως συμπλήρωσε, “τον Οκτώβριο, από το 1 δισ. που δόθηκε για επιδοτήσεις στο ρεύμα, ούτε 300 εκ. δεν προέρχονται από τον υποτιθέμενο μηχανισμό παρακράτησης υπερκερδών που έφτιαξε η κυβέρνηση. Όλα τα υπόλοιπα είναι από τη φορολογία των πολιτών. Το ζήτημα επομένως δεν είναι να δοθούν παραπάνω χρήματα αλλά να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο που αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια και εξοικονομεί χρήματα για να κατευθυνθούν στις ανάγκες της κοινωνίας”.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, τόνισε: “Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με ένα δυσβάσταχτο χρέος το οποίο διογκώθηκε την περίοδο της πανδημίας. Ειδικά για το πανδημικό χρέος πρέπει να υπάρξει μια γενναία ρύθμιση με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του και για το σύνολο του χρέους αποπληρωμή του υπόλοιπου σε 120 δόσεις. Το δεύτερο πρόβλημα σχετίζεται με τη δυσκολία στον τραπεζικό δανεισμό και τα κόκκινα δάνεια. Αυτό που πρέπει να γίνει εδώ και τώρα είναι ανασχεδιασμός των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να ενισχυθεί η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα η οποία μέχρι στιγμής είναι αποκλεισμένη με ευθύνη της κυβέρνησης”.

Αναφερθείς στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και στην επίσκεψη της PEGA στην Ελλάδα, τόνισε: “Η ίδια η αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είπε ότι πρέπει να αποχαρακτηριστούν απόρρητες πληροφορίες και να δοθούν οι απαιτούμενες απαντήσεις πριν τις εκλογές. Δεν μπορεί η χώρα να πάει σε εκλογές χωρίς να έχουν δοθεί απαντήσεις. Πρέπει επίσης να φέρουν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που να απαγορεύει τη χρήση κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης και να σταματήσουν να καλύπτουν την Intellexa, η οποία παραμένει στη χώρα. Πρέπει να αλλάξει ο διοικητής της ΕΥΠ και να μπει πρόσωπο κοινής αποδοχής, να αντικατασταθεί η εισαγγελέας κ. Βλάχου, η οποία έχει ευθύνη για τις μέχρι τώρα πρακτικές στην ΕΥΠ. Και χρειάζεται ακόμα, με το που θα μπούμε επίσημα στην προεκλογική περίοδο, να διοριστεί υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος να πάρει υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ”.

Τέλος, ερωτηθείς για το διακύβευμα των εκλογών, επεσήμανε: “Ένα κεντρικό διακύβευμα είναι η δικαιοσύνη. Δεν γίνεται σε μια χρονιά που έχουν προγραμματιστεί 44.000 πλειστηριασμοί, ένας κυβερνητικός βουλευτής να έχει φτιάξει εισπρακτική εταιρεία, να κερδίζει από τα “κόκκινα δάνεια”, και να παίρνει και 1 εκ. ευρώ απ’ ευθείας αναθέσεις από δημόσιο οργανισμό. Άρα ένα πρώτο διακύβευμα στις εκλογές είναι να μπει τέλος σε αυτές τις πρακτικές από “γαλάζιες ακρίδες”. Το δεύτερο ζητούμενο είναι να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο στα ενεργειακά και στα εργασιακά. Αλλά και να ενισχυθεί πραγματικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Την επόμενη μέρα το δίλημμα είναι αν θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών η θα εργάζεται για τα συμφέροντα των λίγων”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood