“Η κλιμάκωση της αστυνομικής καταστολής φανερώνει την απόφαση του καθεστώτος Μητσοτάκη να παροξύνει την πολιτική ένταση για να συσπειρώσει την ακροδεξιά και να υπονομεύσει την ομαλή πορεία προς τις εκλογές”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, και επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές, διαμηνύει: “Κάτω τα χέρια από τη Νεολαία. Έξω η Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια. Η απάντηση στους δρόμους του αγώνα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Οι τελευταίοι σπασμοί του καθεστώτος Μητσοτάκη πριν την εκκωφαντική του κατάρρευση, θα είναι οι πιο επικίνδυνοι.

Αυτό φάνηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, στη μεγάλη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται με μανία στο πλήθος χιλιάδων νέων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενσυνείδητα έθεσε σε κίνδυνο ζωές νέων ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που ήταν στη συναυλία με τους γονείς τους.

Η κλιμάκωση της αστυνομικής καταστολής φανερώνει την απόφαση του καθεστώτος Μητσοτάκη να παροξύνει την πολιτική ένταση για να συσπειρώσει την ακροδεξιά  και να υπονομεύσει την ομαλή πορεία προς τις εκλογές.

Γι’ αυτό πρέπει να φύγουν το συντομότερο, πριν καταντήσουν κυβέρνηση αίματος.

Η απάντηση στους δρόμους του αγώνα. Έξω η Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια. Κάτω τα χέρια από τη Νεολαία. Να φύγουν! Εκλογές!”.