Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες τοποθετήσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Επί μήνες η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιδόθηκαν σε μια απίστευτη πατριδοκαπηλία υποδαυλίζοντας τον εθνικισμό και την ακροδεξιά συνωμοσιολογία για να αλιεύσουν ψήφους από τα ακροδεξιά. Έφτασαν στο σημείο να μιλούν ακόμα και για ανταλλαγή της μη περικοπής των συντάξεων με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μόλις δέκα μέρες μετά τις εκλογές, η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώνεται απόλυτα. Τώρα οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ μιλούν για «επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές» (Μ. Βαρβιτσιώτης), και για «ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες» (Ν. Παναγιωτόπουλος).

Δεν μπορούμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιστροφή στην πραγματικότητα και στην πάγια εθνική γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και καλά ξεμπερδέματα με τους ακροδεξιούς και εθνικιστές που με αφορμή τις Πρέσπες ενσωμάτωσαν στο κόμμα τους”.