“Η “one China policy” αποτελεί διαχρονική ελληνική και ευρωπαϊκή θέση την οποία έχουμε και ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σταθερά υποστηρίξει και στο παρελθόν και σήμερα”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, και εν όψει της κλιμάκωσης της έντασης σε παγκόσμιο επίπεδο που όπως σημειώνει “δημιουργεί συνθήκες ενός νέου ψυχρού πολέμου” αποτελώντας “συνθήκη που εντείνει την ανασφάλεια για τις κοινωνίες μας, της ελληνικής περιλαμβανομένης”, καλεί “σε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης”, διαβεβαιώνοντας οτι “θα στηρίξουμε κάθε σχετική προσπάθεια”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:​

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρακολουθεί με ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης σε παγκόσμιο επίπεδο, που δημιουργεί συνθήκες ενός νέου ψυχρού πολέμου.

Πρόκειται για μια συνθήκη που πολλαπλασιάζει τις απειλές και εντείνει την ανασφάλεια για τις κοινωνίες μας, της ελληνικής περιλαμβανομένης.

Η “one China policy” αποτελεί διαχρονική ελληνική και ευρωπαϊκή θέση, την οποία έχουμε και ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σταθερά υποστηρίξει και στο παρελθόν και σήμερα.

Καλούμε σε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης, και θα στηρίξουμε κάθε σχετική προσπάθεια”.​