ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ μοιράζει το Ταμείο Ανάκαμψης σε λιγότερους από 20 επιχειρηματικούς ομίλους και αποκλείει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”

"Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα εστιάσει στο προγραμματικό σκέλος και θα απαντήσει στο τι σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση για την κοινωνική πλειοψηφία. Θα είναι μια ομιλία με άμεσα μέτρα για τα ζητήματα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους". 
ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

“Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα εστιάσει στο προγραμματικό σκέλος και θα απαντήσει στο τι σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση για την κοινωνική πλειοψηφία. Θα είναι μια ομιλία με άμεσα μέτρα για τα ζητήματα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους, που αφορούν χιλιάδες εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και νέους ανθρώπους. Θα εστιάσει όμως και στο διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο που συνολικά η χώρα χρειάζεται”. 

Τα παραπάνω τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, και συμπλήρωσε: “Το πρόβλημα με την ενέργεια και την ακρίβεια δεν είναι απλώς δημοσιονομικό αυτή τη στιγμή, είναι ζήτημα ρυθμιστικό, ζήτημα αλλαγής μοντέλου. Χρειάζεται η αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, πλαφόν στη χονδρική, χρειάζεται μια δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, χρειάζεται να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας”. 

“Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης καθόλου. Και αυτό γιατί τα πρώτα 500 εκατ. ευρώ από το Ταμείο πηγαίνουν σε λιγότερους από 20 επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι καθολικά αποκλεισμένοι με την πολιτική της ΝΔ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για εμάς όμως είναι μια βασική πηγή χρηματοδότησης. Δεύτερη πηγή χρηματοδότησης είναι η φορολόγηση των υπερκερδών, που δεν αφορά μόνο στην ενέργεια αλλά και στις εταιρείες πετρελαίου. Εξίσου σε αυτό το πεδίο δεν έχει κάνει τίποτα η ΝΔ”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου.  

Στη συνέχεια τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι κομβικό το ζήτημα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Η δημοκρατία είναι το οξυγόνο της κοινωνίας. Όταν έχεις μια κυβέρνηση που λειτουργεί με παρακρατικούς όρους και καλύπτει την ανομία, είναι σίγουρο ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για το αν ο κόσμος μπορεί να βγάλει τον μήνα. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση ανομίας“, δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Ποιος άνθρωπος στη χώρα θα εμπιστευόταν κάποιον που παρακολουθεί το κινητό του; Αυτό ακριβώς έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό μας αφορά όλους, αφορά τον κάθε πολίτη, αφορά την ελευθερία μας“. 

Όσον αφορά στην εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα των παρακολουθήσεων υπογράμμισε: Ο διοικητής της ΕΥΠ επί Σαμαρά μίλησε κανονικά στην επιτροπή. Ο διοικητής επί Αλέξη Τσίπρα επίσης μίλησε κανονικά. Ο μόνος που πήγε στην επιτροπή για να κρυφτεί από το απόρρητο, είναι ο διοικητής της ΕΥΠ επί Κυριάκου Μητσοτάκη. Και δεν μένω στη συζήτηση ότι δεν υπάρχει απόρρητο απέναντι στη βουλή, αλλά στην τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου με χαρακτηριστικά πολιτικής εκτροπής. Αυτό, δε, που παρά το απόρρητο ακούσαμε χθες, είναι τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ να λέει ότι ενημέρωνε συνέχεια τους κ.κ. Δημητριάδη και Γεραπετρίτη. Περιμένουμε λοιπόν συγκεκριμένες απαντήσεις για αυτό το ζήτημα”. 

“Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πάει σε εκλογές άμεσα. Καμία παραίτηση δεν διορθώνει το πρόβλημα. Με τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση στη Βουλή θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο”, επεσήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος, όσον αφορά τα δημοσιεύματα για χρηματοδότηση ευρωπαϊκών κομμάτων από τον Πούτιν, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ: “Με πολύ μεγάλη χαρά να δούμε ποιους αφορά. Η ΝΔ ήταν αυτή που ξέπλενε τους νεοναζί όταν συμμετείχαν μαζί στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών την περίοδο που αναφέρονται τα δημοσιεύματα, την ίδια περίοδο που υπήρξε ρωσική παρέμβαση για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία. Τότε που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες και πάλευε μόνη της απέναντι σε ακροδεξιές φωνές. Να δούμε λοιπόν ποιοι πήραν χρήματα στην Ελλάδα για να πολεμήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν νομίζω η ΝΔ να χαρεί από αυτή τη συζήτηση…“. 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood