ΣΥΡΙΖΑ: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

"Μετά από σειρά τροπολογιών με τις οποίες όριζε κατά το δοκούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, το Υπουργείο Ανάπτυξης προχωράει τώρα ένα βήμα παραπέρα", τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και οι αναπληρωτές τομεάρχες, Χάρης Μαμουλάκης και Γιάννης Σαρακιώτης, και εξηγούν:
foto koini dilosi

“Με το νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ενίσχυση της Προστασίας των Καταναλωτών», και έπειτα από προσχηματική διαβούλευση δύο εβδομάδων μέσα στην εορταστική περίοδο, επισφραγίζεται η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τον αριθμό των Κυριακών με τα καταστήματα ανοιχτά και να διευρύνει περαιτέρω το ωράριο των καταστημάτων, καταργώντας ακόμη και την αργία της Δευτέρας του Πάσχα. 

Την ίδια στιγμή, η απόφαση για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές – πλην των σαφώς οριζόμενων από τον νόμο – περνά πλέον, από τον κατά τόπον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, στους δημάρχους· ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την περαιτέρω δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των πιο μικρών επιχειρήσεων αλλά και των Δήμων που δεν θα συνταχθούν με τις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης”.   

Όπως σημειώνουν ακόμη, “η «ακρίβεια Μητσοτάκη» δεν αντιμετωπίζεται με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ούτε με το «ξεχείλωμα» του ωραρίου λειτουργίας τους. Απαιτούνται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα:

  • ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας,
  • πρόσβαση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε ρευστότητα και χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ,
  • αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή.  

Μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά εδώ και ενάμιση χρόνο να υλοποιήσει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και εξοντώνοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους”.

Καταλήγοντας διαμηνύουν: “Θα μας βρουν απέναντί τους. Θα σταθούμε στο πλευρό του εμπορικού κόσμου και των εργαζόμενων που απαιτούν δίκαιη και ουσιαστική στήριξη”.​

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood