ΣΥΡΙΖΑ για Ντόρα Μπακογιάννη: “Ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί”

"Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης".
4715638

Αίσθηση και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη περί φυλάκισης όσων παραβιάσουν το «απόρρητο» σχετικά με τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Η κ. Μπακογιάννη υπέπεσε σε βαρύτατο ολίσθημα καθώς μέσω της ΕΡΤ υποτιμώντας ακόμα και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του σκανδάλου, διεμήνυσε: «Υπάρχει πρόβλημα στο να τα πούνε όλα διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα. Αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή, και όπως καταλαβαίνετε δεν βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει δέκα χρόνια φυλακή» – και ο νοών νοείτω…

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Ντροπή να γίνονται εκβιασμοί δημόσια»

Σε πολύ υψηλούς τόνους ήρθε η ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτηρίζει «ντροπή» τις δηλώσεις της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για εκβιασμούς σε κοινή θέα που «εκθέτουν την ελληνική Δικαιοσύνη διεθνώς».

Η ανακοίνωση:

“Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη υποτιμώντας πλήρως τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου, και αναλαμβάνοντας η ίδια ρόλο εισαγγελέα, μοίρασε δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών.

Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες. Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλλουν τον νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν εαυτούς.

Προφανώς δεν έχουν ακούσει τις φωνές μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία που λένε πως “η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου”…

Η Δημοκρατία, το ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, και οι Θεσμοί, δεν εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Και είναι ντροπή να γίνονται τέτοιοι εκβιασμοί δημόσια, που εκθέτουν την ελληνική Δικαιοσύνη διεθνώς”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood