ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Οικονόμου: “Πρώτη, έστω και δειλή, αποδοχή της ενοχής της κυβέρνησης”

Ηλιόπουλος: "Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή φιλελεύθερη δημοκρατία, ο κ. Οικονόμου, σήμερα, μαζί με την παραδοχή της εκτροπής, θα ανακοίνωνε και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε".
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 2

“Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα και δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισής της. Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμία επιδίωξη άλλου είδους, από όπου κι αν προέρχεται”.

Με αυτή τη φράση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ολοκλήρωσε τη δήλωσή του με την οποία σχολίασε τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη νέα αποκάλυψη της εφημερίδας Documento περί παρακολούθησης του σημερινού Υπουργού Εργασίας και τέως Υπουργού Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Επίσης ο κ. Οικονόμου δήλωσε: “H Κυβέρνηση από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση, τόσο των λογισμικών παρακολούθησης, όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ. Η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά τη διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και των όσων σχετικών αναφέρονται σε αυτήν, με την αμέριστη συνδρομή των κρατικών αρχών, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου. Από τη στιγμή πάντως που ο Πρωθυπουργός αντέδρασε, με τοv γνωστό τρόπο στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του, ή πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την Πατρίδα. Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στον ρυθμό “κασετών”. Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ και η ψήφιση σύγχρονης νομοθεσίας αποσκοπούν στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσουν την Υπηρεσία στην επιτέλεση του κρίσιμου εθνικού της ρόλου. Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές, που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής”. 

Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε πως “σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, μετά τα στοιχεία για παρακολούθηση Υπουργού από την ΕΥΠ και τα ψέματα Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί”.

Και συμπλήρωσε: Μέχρι προχθές ήμασταν συκοφάντες και έπρεπε να ντρεπόμαστε. Σήμερα που αποκαλύπτεται ότι ο κ. Χατζηδάκης ήταν επί τουλάχιστον έναν χρόνο ο στόχος 5046c της ΕΥΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν καταγγέλλει συκοφαντίες, Αισώπους και ψεύτικες λίστες, αλλά «ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και  διοχετεύουν υλικό». Πρόκειται για την πρώτη, έστω και δειλή, αποδοχή της ενοχής της κυβέρνησης για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ, εκτός των κ.κ. Κουκάκη και Ανδρουλάκη, και του κ. Χατζηδάκη. Τελευταία γραμμή άμυνας, ότι ο κ. Μητσοτάκης δήθεν δεν ήξερε, αλλά κάποια κακόβουλα κυκλώματα στην ΕΥΠ, όπου ο ίδιος προΐσταται, αυτονομήθηκαν και παρανομούν. Η υποτιθέμενη απόδειξη ότι δεν έχει σχέση, είναι ο γνωστός τρόπος που αντέδρασε. Όχι ο τρόπος που επί τέσσερις μήνες κρύβεται πίσω από το απόρρητο, παρανομεί και συγκαλύπτει, ούτε ο τρόπος που διάλεξε προχθές να αποδράσει από τη Βουλή χωρίς να δώσει απαντήσεις στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή φιλελεύθερη δημοκρατία, ο κ. Οικονόμου σήμερα, μαζί με την παραδοχή της εκτροπής, θα ανακοίνωνε και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Στην Ελλάδα όμως έχει το θράσος να κλείνει την ανακοίνωσή του με νουθεσίες για το πατριωτικό καλό και την πορεία προόδου που δεν θα ανακοπεί. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood