ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Αυγενάκη: Προετοιμάζουν το έδαφος για τις δικαιολογίες…

ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Αυγενάκη: Προετοιμάζουν το έδαφος για τις δικαιολογίες...
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΚΑΪ

Ως προσπάθεια να προετοιμάσει η ΝΔ το έδαφος για τις δικαιολογίες που σκοπεύει να μετέλθει σε πιθανή αποτυχία της στις εκλογές, ερμηνεύτηκε η δήλωση του γραμματέα της Λευτέρη Αυγενάκη στον ΣΚΑΪ οτι “υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση ότι υπάρχει η διάθεση από ορισμένους που κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Λ. Αυγενάκης αποκάλυψε το μεγάλο άγχος του Κ. Μητσοτάκη μπροστά στις κάλπες”.

Στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: “Η ΝΔ που εδώ και τρία χρόνια προεξοφλεί δήθεν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, έβγαλε σήμερα τον γραμματέα της κ. Αυγενάκη να προλειάνει το έδαφος για την κατάρρευση της πολιτικής της απάτης. Όχι ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε παραληρηματικές δηλώσεις. Αλλά σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του μιλώντας για δήθεν κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Πέραν του μείζονος θεσμικού ατοπήματος, ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη ΝΔ αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες…”.

Αλ. Χαρίτσης: “Ο Λ. Αυγενάκης προσβάλλει ευθέως το κύρος και την εργασία χιλιάδων στελεχών των φορέων της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο και σημαντικό έργο της διεξαγωγής των εκλογών. Διακινδυνεύει να ανασύρει στη μνήμη του ελληνικού λαού ιστορικές εμπειρίες που κάθε άλλο παρά ευνοούν και τιμούν την παράταξή του”.

Στη δική του απάντηση ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, κατακεραύνωσε τον Λ. Αυγενάκη: Ένας βασικός, άγραφος, αλλά απαράβατος κανόνας, που έγινε διαχρονικά σεβαστός από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, είναι η αυστηρή αποφυγή επέκτασης της πολιτικής διαμάχης και του κομματικού ανταγωνισμού στο ύψιστης θεσμικής σημασίας ζήτημα της φερεγγυότητας και του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας. Με σημερινές του δηλώσεις ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να παραβεί τον κανόνα αυτόν, και τοποθετούμενος με αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα, εν ου παικτοίς, διατύπωσε παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν “σχεδιασμού αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων”. Εκφράζω ειλικρινά την ελπίδα ότι το σοβαρότατο αυτό θεσμικό ολίσθημα δεν εκφράζει συνολικά το κόμμα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένω λοιπόν την άμεση τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του θέματος και την πιο κατηγορηματική αποδοκιμασία των απαράδεκτων δηλώσεων του γραμματέα του κόμματός του. Οτιδήποτε λιγότερο θα συνιστά κακή υπηρεσία στη δημοκρατία και τους θεσμούς. Δηλώσεις όπως οι σημερινές του κ. Αυγενάκη, πέρα από το ότι συνιστούν σοβαρό θεσμικό ατόπημα, προσβάλλουν ευθέως το κύρος και την εργασία χιλιάδων στελεχών των φορέων της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο και σημαντικό έργο της διεξαγωγής των εκλογών. Επισημαίνω λοιπόν στον γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ακόμα κι αν διαπιστώνει ότι τα πολιτικά επιχειρήματα της παράταξής του στερεύουν, τα “παιχνίδια” με την εκλογική διαδικασία δεν θα του προσφέρουν διέξοδο. Απεναντίας διακινδυνεύει έτσι να ανασύρει στη μνήμη του ελληνικού λαού ιστορικές εμπειρίες που κάθε άλλο παρά ευνοούν και τιμούν την παράταξή του”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood