ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση Γερουσίας των ΗΠΑ: Άλλη μια ήττα του δόγματος Μητσοτάκη του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου”

"Το Oruc Reis έφτασε έξω από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο χωρίς η Τουρκία να υποστεί κυρώσεις από την Ε.Ε. / Τα παράνομα Τουρκο-Λιβυκά μνημόνια του 2019 δίνουν τη θέση τους σε νέα μνημόνια το 2022, με την Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη / Οι ΗΠΑ επιβραβεύουν τις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις, πρώτα με την ακύρωση του Eastmed, και τώρα με την άρση οποιουδήποτε περιορισμού στην πώληση F16 στην Τουρκία".
d9b1e2c6-280979607-571427131007069-5979987811114171062-n

“Με την απόφαση που έλαβε η Γερουσία των ΗΠΑ να απορρίψει τους όρους που περιόριζαν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για την ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας και την υπογραφή νέων παράνομων μνημονίων με τη Λιβύη, αλλά επιβραβεύεται”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και προσθέτει:

“Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μια εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη, του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η Ρωσία αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το ψευδοκράτος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα”.

Επιπλέον η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει οτι “η Κυβέρνηση πηγαίνει τη χώρα από εθνική ήττα σε εθνική ήττα”, και απαριθμεί:

“- το Oruc Reis έφτασε έξω από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο χωρίς η Τουρκία να υποστεί κυρώσεις από την Ε.Ε.,

– τα παράνομα Τουρκο-Λιβυκά μνημόνια του 2019 δίνουν τη θέση τους σε νέα μνημόνια το 2022, με την Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη,

– οι ΗΠΑ επιβραβεύουν τις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις, πρώτα με την ακύρωση του Eastmed, και τώρα με την άρση οποιουδήποτε περιορισμού στην πώληση F16 στην Τουρκία”.

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογραμμίζει: “Και η Κυβέρνηση έχει το θράσος να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τις τουρκικές θέσεις επειδή την καλεί να αναθεωρήσει την τραγική για τη χώρα πολιτική της: του πιστού συμμάχου που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Επικίνδυνοι”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood