ΣΥΡΙΖΑ | Επιστολή-καταπέλτης στελεχών και μελών από τη Ροδόπη, κατά της πολιτικής υποκρισίας

"...θεωρούμε ότι δεν έχουμε θέση σε ένα κόμμα που αρνείται τον διάλογο στο εσωτερικό του για τόσο σοβαρά θέματα, που επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών, και που διώκει πολιτικά σ/φους/φισσες για τις απόψεις τους".
Screenshot_1128
  • “Όχι σε πειθαρχικά μέτρα σε βάρος της Ελένης Λαφτσή η οποία κατήγγειλε την τουρκική παρέμβαση στις εκλογές στη Ροδόπη”.

Μέσα στον Αύγουστο, και ενώ το κόμμα δεν έχει καν νέα εκλεγμένη ηγεσία, το στέλεχός του και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κομοτηνής “ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή”, Ελένη Λαφτσή, παραπέμπεται άρον-άρον σε πειθαρχικό όργανο, “για υπόθεσή της”…

Εν όψει της εξέλιξης, η οποία προκαλεί αίσθηση και ερωτήματα, επιστολή προς την Κεντρική Επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνουν 165 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, μεταξύ των οποίων ο μέχρι πρότινος Βουλευτής, Δημήτρης Χαρίτου, δύο συνυποψήφιοί του στις εκλογές του Μαΐου, και οι τρεις Γραμματείς των τοπικών οργανώσεων των Δήμων Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών.

Η επιστολή:

“Συντρόφισσες/οι.

Σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο:

  • το κόμμα βρίσκεται ακόμη υπό την επήρεια του σοκ της εκλογικής του κατάρρευσης,
  • υπάρχει κενό στην ηγεσία του κόμματος και αναζητείται ο προσανατολισμός που θα ακολουθήσει,

γεννά πολύ σοβαρά ερωτήματα η εσπευσμένη και με διαδικασίες…fast track, παραπομπή της σ. Ελένης Λαφτσή στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η ανάρτηση της σ. Ελένης Λαφτσή, ανεξαρτήτως της στιγμής που έγινε, στην ουσία εξέφρασε αυτό που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, από όσα αυτή βίωσε με τις ανοικτές παρεμβάσεις τρίτων στα τοπικά πολιτικά πράγματα, γεγονός άλλωστε που και ο σ. Γ. Κατρούγκαλος καυτηρίασε με δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή.

Εξάλλου, η αξιοποίηση από τον κ. Μητσοτάκη των παρεμβάσεων της προξενικής αρχής, ήταν σχεδιασμένη και ομολογούμενη στα πάνελ από το πρώτο βράδυ των αποτελεσμάτων. Ο στόχος του ήταν προφανής: η συσκότιση των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, μέσω μιας διπλωματίας υποχωρήσεων σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Ως μέλη του ΣΥΡΖΑ-Π.Σ., ως πολιτικά πρόσωπα, και ως πολίτες με επαγγελματική και κοινωνική δράση στην περιοχή, αρνούμαστε να αναλαμβάνουμε διαρκώς ρόλο απολογούμενου προς την τοπική κοινωνία για πρακτικές και συμπεριφορές τοπικών στελεχών του κόμματος που συναλλάσσονται ανοιχτά με τους παράτυπους μουφτήδες και τους ισχυρούς παρακρατικούς μηχανισμούς τους στην περιοχή, διχάζοντας τους πολίτες προς ίδιον όφελος.

Τοποθετούμαστε με σαφήνεια:

  • Τέτοιου είδους πρακτικές αξιολογούνται από εμάς ως συμπεριφορές έξω και πέρα από κάθε ηθικό κώδικα, μακριά από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς που υπηρετούμε με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια εδώ και δεκαετίες.
  • Τέτοιου είδους πρακτικές εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πλήττουν το κύρος του, υποβαθμίζουν το ηθικό του πλεονέκτημα, και ακυρώνουν τον ρόλο του ως πολιτική δύναμη έκφρασης και απεύθυνσης στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και όχι μονοδιάστατα σε ένα μόνο τμήμα της. Ας μην ξεγελούν τα πρόσκαιρα και ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων στον νομό μας.

Για την υιοθέτηση των εν λόγω πρακτικών, των οποίων οι διαστάσεις και επιπτώσεις υπερβαίνουν το πολιτικό «γίγνεσθαι» του Ν. Ροδόπης, ενημερώσαμε με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία – και κατ’ επανάληψη – την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυστυχώς, όμως, δεν υπήρξε καμία επίσημη πολιτική απάντηση, και καμία κεντρική κομματική παρέμβαση για την άρση των εν λόγω πρακτικών και συμπεριφορών συγκεκριμένων τοπικών στελεχών που εξέθεταν καθημερινά το κόμμα. Αντιθέτως, η μόνη στάση/απάντηση του κόμματος, ήταν η στοχοποίηση όσων μελών τις καταδείκνυαν, και όχι αυτών που τις υιοθετούσαν και εξέθεταν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Προφανώς στο κόμμα μας το προνόμιο και την ασυλία να διατυπώνουν δημόσια τις προσωπικές τους απόψεις το έχουν μόνο τα προβεβλημένα στελέχη μας, ανεξαρτήτως αν η θέση τους πλήττει την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ή ακόμη κι αν εκθέτει τη χώρα, όπως η θέση που διατυπώνει πρώην υπουργός μας για την ανάγκη – στην επόμενη απογραφή πληθυσμού – να ζητηθεί η καταγραφή της καταγωγής των τριών συνιστωσών που συναποτελούν την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη!

Όλοι εμείς, έχοντας μια μεγάλη διαδρομή στον χώρο της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης,

  • αρνούμαστε να αποδεχθούμε την τακτική ότι πολιτικά και δικαιωματικά-ιδεολογικά ζητήματα, όπως το ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ, που επηρεάζουν βαθιά τις συνειδήσεις και τις πολιτικές συμπεριφορές των ανθρώπων στην περιοχή, μπορούν να αντιμετωπίζονται με κατασταλτικά και διοικητικά μέτρα, πολλώ δε μάλλον σε ένα δημοκρατικό κόμμα – που ως τέτοιο θεωρούσαμε το κόμμα μας.
  • αρνούμαστε να αποδεχτούμε την τακτική της καταστολής με διαγραφές και ποινές πολιτικής και ηθικής στοχοποίησης, με αφορμή την εκφορά άποψης επί σοβαρών και κρίσιμων θεμάτων για τα οποία μάλιστα ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση στις Οργανώσεις Μελών και δεν έχουν ακουστεί οι γνώμες των μελών.

Κατόπιν τούτων, επισημαίνουμε τα εξής:

1. Την αδυναμία μας να αντιληφθούμε τους λόγους που υπαγορεύουν την εσπευσμένη και επιλεκτική παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της σ. Ελένης Λαφτσή, και μάλιστα λίγο πριν από τις δυο συνεδριακές διαδικασίες και από την εκλογή του/της νέου/ας προέδρου από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και από τους φίλους του. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια τέτοια ενέργεια, σε μια χρονική στιγμή που ο χώρος ήδη φυλλοροεί, και λίγο πριν από τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά και διαλυτικά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όμως, όλοι γνωρίζουμε καλά ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η ανάγκη σταθεροποίησής του, η εκ νέου συσπείρωσή του και η επανεκκίνησή του.

2. Η παραπομπή της σ. Ελένης Λαφτσή και η ενδεχόμενη «τιμωρία» της δεν θα λειτουργήσει ως «κίνηση καλής θέλησης» προς τους πολίτες της Μειονότητας, αλλά ως μια κίνηση προς τέρψη του πιο σκληρού τμήματός της. Στην πραγματικότητα, θα προκαλέσει αρνητικά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και θα αποκόψει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από ένα μεγάλο τμήμα της.

3. Η τοπική μας κοινωνία έχει κατακτήσει ένα επίπεδο αρμονικής συμβίωσης εδώ και πολλά χρόνια. Οφείλουμε ως κόμμα, στελέχη από μειονότητα και πλειονότητα, μέλη των Ο.Μ., να συμβάλουμε στην εμβάθυνσή του. Να πρωτοστατήσουμε για την ενίσχυση της τάσης απεγκλωβισμού της μειονότητας από την επιρροή τρίτων στην περιοχή και για την εμπέδωση της βεβαιότητας σε αυτήν ότι τα όποια προβλήματα θα επιλύονται στο εσωτερικό της χώρα μας. Και όχι με τις στάσεις και τις συμπεριφορές να την στέφουμε στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι.

Με τον πιο σαφή τρόπο, ζητούμε:

1. Να παύσει η αντιμετώπιση πολιτικών και ιδεολογικών θεμάτων με πειθαρχικά μέτρα, όπως στην περίπτωση της συντρόφισσας Ε. Λαφτσή.
2. Να ανοίξει οργανωμένη συζήτηση και για τα θέματα που αφορούν τη Μουσουλμανική Μειονότητα, εν όψει του έκτακτου Συνεδρίου.
3. Σε διαφορετική περίπτωση, θεωρούμε ότι δεν έχουμε θέση σε ένα κόμμα που αρνείται τον διάλογο στο εσωτερικό του για τόσο σοβαρά θέματα, που επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών και που διώκει πολιτικά σ/φους/φισσες για τις απόψεις τους.

Η εμμονή σε κατασταλτικά μέτρα για θέματα που αφορούν πρωτίστως την κοινωνία, θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη συζήτησή τους στην δημόσια σφαίρα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood