ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν έχει τον…Θεό του ο “θρησκευόμενος” Μητσοτάκης”

"Δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάθε μέρα επιβεβαιώνει πόσο λίγος είναι;".
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

«Μακαριότατε, μην κάνετε τη συμφωνία σε αυτή την παρούσα στιγμή. Περιμένετε να κάνουμε συμφωνία όταν η ΝΔ έρθει στην εξουσία», φέρετε να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έσπευσε να συναντήσει τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος την παραμονή της ανακοίνωσης της συμφωνίας της Εκκλησίας με την Κυβέρνηση. Ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απάντησε «δεν μπορώ να μην τα συζητήσω με τον Πρωθυπουργό. Και όταν έρθεις εσύ με το καλό, θα συμφωνήσω και με σένα».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον Αρχιεπίσκοπο «εγώ είμαι χριστιανός και ο πρωθυπουργός άθεος»…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ακόμη από τον Αρχιεπίσκοπο να θέσει προς συζήτηση στην Ιεραρχία την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τη θρησκευτική ουδετερότητα – η ΝΔ πάντως δεν περιλαμβάνει την αναθεώρηση του άρθρου 3 στις προτάσεις της, ενώ η κυβέρνηση το ενέταξε στις αναθεωρητέες διατάξεις που προτείνει…

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία, δίνοντας τέλος σε δικαστικές διαμάχες που συνεχίζονται για δεκαετίες.

Κύκλοι δε της Εκκλησίας, έντονα δυσαρεστημένοι με τις εχθρικές ανακοινώσεις της ΝΔ περί «συναλλαγής», αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο, η αρχική αντίδραση της ΝΔ στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου όσον αφορά την εκκλησιαστική περιουσία ήταν θετική. Το κλίμα ωστόσο άλλαξε και η ΝΔ επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης αργότερα, όταν έγινε αντιληπτό ότι από τη συμφωνία με την Εκκλησία προέκυπτε η δυνατότητα προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων.

Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:

Δεν έχει τον Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα. Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης, δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία. Ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, που του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό. Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood