Συντήρηση & ανάδειξη της Αρχαίας Εγνατίας Οδού Καβάλας από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.
arxaia-egnatia-odos

Η συντήρηση και ανάδειξη του σωζόμενου τμήματος της Αρχαίας Εγνατίας Οδού στις παρυφές της πόλης της Καβάλας, θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ και με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, το οποίο θα υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας στο πλαίσιο της ΟΧΕ Πολιτιστικής Διαδρομής της Εγνατίας Οδού.

Ακόμη 357.000 ευρώ θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος που θα γνωρίσει στους μαθητές την ιστορία της Αρχαίας Εγνατίας Οδού και θα τους φέρει σε επαφή με το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής. Το εν λόγω έργο θα υλοποιήσει η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Επιπλέον, πάλι από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ, θα χρηματοδοτηθεί με 336.785 ευρώ, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Καβάλας, το έργο που απευθύνεται στους επισκέπτες της πόλης και περιλαμβάνει: την εγκατάσταση συστημάτων πληροφόρησης στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης και στην Πλατεία Καπνεργάτη, και την ανάπτυξη εφαρμογής ξενάγησης για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην πόλη μέσω Wi-Fi.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood