Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την κλήρωση των 28 θέσεων της Α΄ τάξης του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025.
Screenshot_1815

Στα Πειραματικά Σχολεία οι μαθητές/τριες εισάγονται κατόπιν κλήρωσης – διαδικασία δημόσια και ηλεκτρονική η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου ημέρα Παρασκευή.

Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 23:59 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) (κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία), ή μέσω του συνδέσμου htps://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es.

Όσον αφορά ειδικότερα το 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής:

  • Στο εν λόγω Γυμνάσιο εγγράφονται αυτοδίκαια – εφόσον το επιθυμούν – τα παιδιά που αποφοιτούν από το 5ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.
  • Ωστόσο, προκηρύσσονται επιπλέον 28 θέσεις που θα καλυφθούν από παιδιά από άλλα Δημοτικά Σχολεία, μετά από την κλήρωση.
  • Υπογραμμίζεται ότι όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, χωροταξικά και δικαιωματικά εντάσσονται σε ένα Γυμνάσιο, και η αίτηση για εισαγωγή στο Πειραματικό Γυμνάσιο δεν καταργεί το δικαίωμα αυτό.
  • Στο blog του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής είναι αναρτημένες όλες οι σχετικές, έγκυρες πληροφορίες, οι απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, καθώς και το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).
  • Εάν κάποιος/α γονέας/κηδεμόνας αντιμετωπίζει πρόβλημα αναφορικά με την εγγραφή του παιδιού του/της, μπορεί να προσέλθει στο σχολείο καθημερινά από τις 07:30 έως τις 15:30.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood