Συνεχίζεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜ-Θ η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, το έργο της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εντάσσεται εκ νέου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και χρηματοδοτείται με πόρους ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.
1 - 2023-07-10T204917.095

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η συνέχιση του έργου το οποίο αν και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το καλοκαίρι του 2017 και είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται στα τέλη του 2020, διακόπηκε μετά την κήρυξη της αναδόχου εταιρείας ως έκπτωτης από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου λόγω καθυστερήσεων,  κακοτεχνιών και άλλων προβλημάτων στην εκτέλεσή του.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή των κτιρίων 1 και 13 καθώς και μέρους του περιβάλλοντος χώρου του Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης.

Το κτίριο 1 θα περιλαμβάνει τρία μεγαλύτερα και δύο μικρότερα αμφιθέατρα, τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, τη γραμματεία και τους κοινούς χώρους του Τμήματος (αίθουσα συνεδριάσεων, κυλικείο, κ.λπ.).

Το κτίριο 13 θα αποτελεί τον υπαίθριο στεγασμένο διάδρομο σύνδεσης των αμφιθεάτρων με τα εργαστήρια, ενώ το τμήμα του περιβάλλοντος χώρου που θα κατασκευαστεί, θα είναι έκτασης 10.200 τετραγωνικών μέτρων.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο κ. Μέτιος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Βασίλη Δελησταμάτη, και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού, Θανάση Τσώνη, επισκέφθηκαν το σημείο των εργασιών όπου συνάντησαν τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Φώτη Μάρη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής Κωνσταντίνο Βαδικόλια.

Μαζί τους ήταν και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Παναγιώτης Κουδουμάκης.

Σε δήλωση του για το θέμα ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Παραμένουμε πιστοί στην προτεραιότητα που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια ως Διοίκηση της Περιφέρειας να στηρίζουμε την ανάπτυξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ώστε να διαδραματίζει το ρόλο που μπορεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής και η μοίρα του είναι κοινή με αυτήν της Περιφέρειάς μας. Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά και το Τμήμα Ιατρικής να αποκτήσει τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που του αξίζουν».

Συνεχίζεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜ-Θ η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood