Συνεχίζεται η εποικοδομητική συνεργασία Περιφέρειας ΑΜ-Θ και ΕΦΕΠΑΕ

Ως ενδιάμεσος φορέας για την υλοποίηση δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας που περιλαμβάνει το νέο ΕΣΠΑ ορίζεται ο ΕΦΕΠΑΕ.
ΕΦΕΠΑΕ

Υπεγράφη στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην Κομοτηνή η Επιχειρησιακή Συμφωνία για το Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2021-2027», μεταξύ του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου και του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΠΑΕ Αλέξανδρος Μακρής, η Γενική Διευθύντρια του Υποκαταστήματος ΕΦΕΠΑΕ στην ΑΜ-Θ και Υπεύθυνη Έργου του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» Κατερίνα Μπακαλίδου, ο Σύμβουλος του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ Στάθης Κατσαντάς, και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Παναγιώτης Κουδουμάκης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2021-2027», ο ΕΦΕΠΑΕ αναλαμβάνει τη διαχείριση Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων συνολικού προϋπολογισμού 52.250.000 €, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την οικεία Διαχειριστική Αρχή, η οποία ξεκίνησε κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Στις Δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, από την έναρξή του έως σήμερα, η συνολική απορρόφηση πόρων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για Δράσεις ΕΠΑνΕΚ, ΠΕΠ και Μεταφορικό Ισοδύναμο, ανέρχεται σε 152.099.962 €. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μόλις δύο χρόνια λειτουργίας (2021-2023) του Υποκαταστήματος του ΕΦΕΠΑΕ, η απορρόφηση πόρων ανέρχεται σε 122.826.428 €. Ειδικά στο πλαίσιο των Δράσεων του ΠΕΠ | ΑΜ-Θ, η απορρόφηση πόρων για την ίδια περίοδο (2021-2023), ανέρχεται σε 82.295.446,32 €, έναντι συνολικής απορρόφησης 88.369.183,10 €.

  • Ως ενδιάμεσος φορέας για την υλοποίηση δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας που περιλαμβάνει το νέο ΕΣΠΑ ορίζεται ο ΕΦΕΠΑΕ

Με τη συμφωνία μεταξύ του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου και του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ο ΕΦΕΠΑΕ ορίζεται ως ενδιάμεσος φορέας για την υλοποίηση δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας που περιλαμβάνονται στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Για τον σκοπό αυτό η Περιφέρεια εκχωρεί στον ΕΦΕΠΑΕ τη διαχείριση πόρων του ΕΣΠΑ ύψους 52,25 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αξιοποιηθούν στους παρακάτω τομείς δράσεων:

  • Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων έρευνας και καινοτομίας.
  • Ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
  • Ενίσχυση επιχειρήσεων για την πρόσληψη προσωπικού υψηλών προσόντων.
  • Υποστήριξη ανέργων για την ίδρυση επιχειρήσεων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τονίστηκε το γεγονός ότι συνολικά 27.025 επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ωφελούνται από δράσεις που υλοποιεί ο ΕΦΕΠΑΕ, συνολικού ύψους 152,1 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία το 50% περίπου είναι πόροι από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και το υπόλοιπο 50% πόροι του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood