Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και για άσκοπες μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 52 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας, εκ των οποίων οι 4 ήταν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Εξάλλου, σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ τονίζει οτι “συνεχίζουμε σταθερά την προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοΐού”, ενώ επισυνάπτει φωτογραφίες από σημερινούς ελέγχους που διενήγησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής εντός της πόλης, αλλά και στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού. “Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί”, επισημαίνεται στο μήνυμα της Αστυνομίας, ενώ καλούνται οι πολίτες να “μείνουν σπίτι”.

Υπενθυμίζεται ότι για τις παραβιάσεις που αφορούν σε μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ. Μάλιστα, σε 26 από τις παραπάνω περιπτώσεις, πέρα από την επιβολή προστίμων, οι αστυνομικοί αφαίρεσαν και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Όσον αφορά τις παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, τις ίδιες ώρες σήμερα βεβαιώθηκαν 717 σε όλη την ελληνική επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι παραβάσεις και τα αντίστοιχα πρόστιμα ήταν 24.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 36.590 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.