Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο Υπουργείο, είχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, Αλέξης Πολίτης.

Ο κ. Πολίτης ενημέρωσε τον Υπουργό για την υπάρχουσα κατάσταση σε ότι αφορά τα εν ενεργεία ευρωπαϊκά έργα που εκτελεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, και πρότεινε τη σύμπραξη της Περιφέρειας (μέσω της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και του Περιφερειακού Ταμείου) με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (και τις αρμόδιες υπηρεσίες του), προκειμένου να κατατεθεί από κοινού πρόταση για ευρωπαϊκό έργο ή έργα με συγκεκριμένη, κοινή και σχετιζόμενη με το Υπουργείο και την Περιφέρεια θεματολογία, ώστε να διεκδικηθούν πρόσθετες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και να παραχθεί ουσιαστικό έργο μέσω αυτών.

“Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με τον Υπουργό να στηρίζει έμπρακτα την πορεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, σε οικονομικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό, και φυσικά, στρατιωτικό επίπεδο”, σημειώνει ο κ. Πολίτης, ο οποίος αφού ευχήθηκε στον Υπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, τον συνεχάρη “για την μέχρι τώρα εξαιρετική υπουργική του θητεία, και για την προσφορά του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ αλλά και τη χώρα συνολικά, μέσω της ουσιαστικής και επιτυχούς διοίκησης ενός τόσο νευραλγικού και απαιτητικού Υπουργείου, σε μια περίοδο με κρίσιμα θέματα εθνικής σημασίας”.