Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Τρύφωνα Καρούντζο, τον επιστημονικό σύμβουλο Θεοδόση Θεοδοσίου, και τον νομικό σύμβουλο του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης Γκιουγκόρ Ηλιάζ.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αυτών και των οικογενειών τους, όπως η προσβασιμότητα στους δρόμους και τα κτίρια, αλλά και στην παραλία, για την προσέλκυση τουριστών με αναπηρίες στην περιοχή μας κ.ά. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη περισσότερα άτομα με αναπηρία να γίνουν κοινωνοί της προσπάθειας που γίνεται από το σωματείο για μεγαλύτερη προσβασιμότητα στην καθημερινότητά τους.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για όλες τις πρωτοβουλίες του σωματείου, τις οποίες άλλωστε παρακολουθεί και στηρίζει ακόμη από τη σύστασή του. Εξέφρασε τη διάθεσή του να σταθεί αρωγός σε κάθε ενέργεια που στόχο έχει την άρση των δυσκολιών και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία, και μέσω της θεσμικής του ιδιότητας στη Βουλή να συνδράμει στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.