Συνεργασία για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς τους πολίτες, εγκαινιάζουν η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο.

Στόχος της συνεργασίας είναι να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα στην οποία οι αιτήσεις των πολιτών προς την Περιφέρεια, η προώθησή τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, και η απάντηση που θα λαμβάνουν, να γίνεται ηλεκτρονικά, προσωπικά, με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία.

Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διαθέτει ήδη εσωτερικό μηχανισμό ηλεκτρονικής πληροφόρησης και διακίνησης εγγράφων, και έχει ήδη πραγματοποιήσει πιλοτικά τις πρώτες διαδικασίες, οι οποίες με τη συνεργασία του Υπουργείου θα πολλαπλασιαστούν.

Ο κ. Μέτιος ευχαρίστησε τον κ. Πιερρακάκη και την κ. Αντωνίου για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι “πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα είναι προς όφελος των πολιτών”.