Συνάντηση με στελέχη της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, είχαν, ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Φώτιος Μάρης, και ομάδα Καθηγητών του πανεπιστημίου.
Στη συνάντηση έγινε εμπεριστατωμένη ενημέρωση και συζητήθηκαν οι πιθανές επιπτώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς στη λειτουργία του υδροταμιευτήρα της Αλεξανδρούπολης, οι άμεσες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, και τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν με σκοπό τόσο την απομείωση της επικινδυνότητας πρόσχωσης του υδροταμιευτήρα κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, όσο και τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού.
Συμφωνήθηκε η συνεργασία του ΔΠΘ και της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, η οποία θα εξειδικευτεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με βάση τα αποτελέσματα που θα φέρουν οι δύο ομάδες εργασίας που ορίστηκαν από το ΔΠΘ:
- για τη διασφάλιση της ποιότητας των υδάτων, και
- για τα αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά έργα στην ορεινή λεκάνη του υδροταμιευτήρα της Αλεξανδρούπολης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν:
- από πλευράς ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, συμμετείχαν, ο Πρόεδρος, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, η Γενική Διευθύντρια, Κυριακή Χαμουρατίδου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Παντιτσίδης, και ο πρώην Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξενουδάκης.
- από πλευράς ΔΠΘ, συμμετείχαν, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, Καθηγητής Σπύρος Γαλατσίδας, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής, Καθηγητής Αντώνης Γαστεράτος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Κυμπάρης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, Καθηγητής Γιώργος Τσαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Καθηγητής Σπύρος Ντούγιας, ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Αν. Καθηγητής Χρήστος Ακράτος, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Παράσχος Μελίδης, ο Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ζήσης Βρύζας, και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας, Γιώργος Παπαϊωάννου.