Συνεργασία Δήμων Βριλησσίων Αττικής και Ιάσμου Ροδόπης

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν στο Δημαρχείο Βριλησσίων. 
dhmosvrillisiwn4

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν στο Δημαρχείο Βριλησσίων. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα της ενεργειακής κρίσης, των κοινωνικών πολιτικών, της διαχείρισης των απορριμμάτων, των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς επίσης και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων ανέπτυξε στον Δήμαρχο Ιάσμου τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο Βριλησσίων για:

  • τη διαχείριση απορριμμάτων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 και έφερε τον Δήμο πρώτο στην ανακύκλωση βιοαποβλήτων, και
  • τον τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, όπου και εκεί τα Βριλήσσια κατέχουν πρωταρχικό ρόλο στην επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας με ποσοστό επιτυχίας άνω του 75%.

Συγκεκριμένα ο κ. Μανιατογιάννης αναφέρθηκε στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στον Δήμο του τονίζοντας: «Φροντίσαμε πριν την κρίση να εφαρμόσουμε βιώσιμες πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον χωρίς ο Δήμος να χρεωθεί με δάνειο ούτε ένα ευρώ. Φροντίσαμε και αντικαταστήσαμε τον δημοτικό οδοφωτισμό με  λαμπτήρες led και υλοποιούμε ψηφιακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων και του δημοτικού δικτύου ύδρευσης, διασφαλίζοντας τυχόν διαρροές και κοστοβόρες απώλειες ενέργειας».

Συνεργασία Δήμων Βριλησσίων Αττικής και Ιάσμου ΡοδόπηςΤέλος ο κ. Μανιατογιάννης ενημέρωσε τον κ. Μουμίν Οντέρ για τις κοινωνικές δομές-πρότυπο που έχουν αναπτύξει ως Δημοτική Αρχή, και αφορούν όλους τους δημότες και όχι μόνο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως μεταξύ άλλων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο, Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακείο με δράση αλληλεγγύης και εκτός Δήμου Βριλησσίων, δομές ψυχολογικής υποστήριξης για όλη την οικογένεια, και Σχολές Γονέων.

 Ο κ. Μουμίν Οντέρ αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και στις απαιτήσεις της κοινωνίας του Δήμου Ιάσμου, και επιδιώκοντας το καλύτερο για τους δημότες του δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο ανταλλαγής και υλοποίησης βιώσιμων πρακτικών μεταξύ των δύο Δήμων. Ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης και ο κ. Μουμίν Οντέρ ανανέωσαν το ραντεβού τους και δεσμεύτηκαν από κοινού για συνέχιση της συνεργασίας τους προς όφελος των κοινωνιών τους. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βριλησσίων Νίκος Μπαρμπούνης, και η Γενική Γραμματέας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, Μαίρη Αρώνη.

Συνεργασία Δήμων Βριλησσίων Αττικής και Ιάσμου Ροδόπης

Συνεργασία Δήμων Βριλησσίων Αττικής και Ιάσμου Ροδόπης Συνεργασία Δήμων Βριλησσίων Αττικής και Ιάσμου Ροδόπης

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood