Σε μια ιδιαιτέρως σημαντική κίνηση για την αντιμετώπιση ασθενειών που προσβάλλουν τόσο τον άνθρωπο όσο και τα ζώα, με γνώμονα τη προάσπιση της δημόσιας υγείας, προχώρησαν οι Υπουργοί, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκης Βορίδης, και Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, με εντολή τους, στελέχη του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «ΣΩΤΗΡΙΑ», και της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων στο πλαίσιο του δόγματος της «Ενιαίας Υγείας».

Σύμφωνα με το μνημόνιο το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη φυματίωση του ΥΠΑΑΤ, θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς της Φυματίωσης του Μικροβιολογικού Τμήματος του ΓΝΝΘΑ «ΣΩΤΗΡΙΑ», με στόχο τη συνεργασία και την παροχή τεχνικής υποστήριξης.

“Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την καλύτερη επιτήρηση της φυματίωσης, προκειμένου να θωρακιστεί τόσο το ζωικό κεφάλαιο της πατρίδας μας, όσο και η ανθρώπινη υγεία”, αναφέρουν οι κ.κ. Κικίλιας και Βορίδης.