Ένας από τους πιο πετυχημένους και γνωστούς επιχειρηματίες της νέας γενιάς της Κομοτηνής, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, είπε το “ναι” στην πρόταση του υποψηφίου δημάρχου Αντώνη Γραβάνη, και κατέρχεται στον στίβο των δημοτικών εκλογών ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Σύμπραξη Προοπτικής”.  

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη διαγράψει αξιόλογη πορεία στους τοπικούς συνδικαλιστικούς φορείς του κλάδου του, και με την ίδια φιλοσοφία, αυτήν της προσφοράς στο σύνολο, αποφάσισε να θέσει εαυτόν στην κρίση αλλά και στην υπηρεσία των συμπολιτών του.

Με χαρακτηριστικό του γνώρισμα στην καθημερινότητά του την ευγένεια και το χαμόγελο, δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας ενόψει των εκλογών, στις οποίες συμμετέχει “με πίστη και όραμα”όπως τονίζει “για έναν καλύτερο Δήμο Κομοτηνής”.

  • Πείτε μας πέντε λέξεις που θα σας χαρακτηρίζουν εφόσον εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος.

Δηλώνω εργατικός, εξυπηρετικός, τυπικός, με διαφάνεια και ειλικρινής.

  • Κατά πόσο πιστεύετε ότι η επαφή σας με τον κόσμο ως επαγγελματίας θα σας είναι χρήσιμη στο δημοτικό συμβούλιο;

Η επαφή με τον κόσμο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Κατ’ αρχήν η αναγνωρισιμότητα  δημιουργεί πολλές ευχάριστες ευθύνες σε έναν άνθρωπο γνωστό που εξυπηρετεί, που αφουγκράζεται τα προβλήματα του κόσμου, και γενικότερα τις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη, προσπαθώντας για την επίλυση τους. Και πριν, και τώρα, αλλά και περισσότερο μετά, θα είμαι κοντά στους συνδημότες μου για το κοινό καλό του δήμου.

  • Πως κατά τη γνώμη σας πρέπει να διοικείται ένας Δήμος;

Ξέρετε, η διοίκηση ενός δήμου δεν απέχει πολύ από μια επιχείρηση, απλά αλλάζουν κάποιες έννοιες. Με σύνεση, λοιπόν, οργάνωση, αξιολόγηση των προβλημάτων και καταπολέμηση των κακώς κειμένων, αλλά και με διορατικότητα για την επόμενη μέρα, με καινοτόμες ιδέες, να πάμε τον δήμο ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις. Βασικά χαρακτηριστικά είναι η καθαριότητά, η οργάνωση και το επιχειρείν, όπως σε μια βιώσιμη επιχείρηση.

  • Λέγεται ότι η εποχή απαιτεί τη συμμετοχή στα κοινά της νέας γενιάς. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Η εποχή απαιτεί τη νέα γενιά για την όρεξή της χωρίς κορεσμούς, για τις ιδέες της, για να προλάβουν τις τρέχουσες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, για τη διορατικότητά της, αλλά σε συνδυασμό με την εμπειρία της παλιάς γενιάς που πάντα χρειάζεται. Η νέα γενιά θεωρώ ότι κοιτάει πάντα μπροστά αξιολογώντας λάθη του παρελθόντος.

  • Πως χαρακτηρίζετε το έργο της νυν διοίκησης του Δήμου;

Δεν ήρθα για να κρίνω εγώ το έργο της παλιάς διοίκησης, απλά θα πω ότι δεσμευόμαστε για τις ιδέες και τα οράματά μας. Ο δήμος θα κοιτάει το μέλλον και όχι τη στασιμότητα του παρόντος και του παρελθόντος.

  • Τι προτείνετε να αλλάξει στον Δήμο Κομοτηνής;

Ο δήμος θεωρώ ότι είναι σε χειμερία νάρκη αυτήν την στιγμή και έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους όμορους. Οι προοπτικές του είναι τεράστιες τόσο σε θέματα πολιτιστικά όσο και της απλής καθημερινότητας, ανάπτυξης, ενέργειας και τάξης.

  • Ο συνδυασμός σας ονομάζεται «Σύμπραξη Προοπτικής». Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Νομίζω για τον καθένα σημαίνει αυτό που λένε και οι λέξεις. Όλοι μαζί για για ένα καλύτερο αύριο, όλοι απαραίτητοι για το κοινό καλό.

  • Θεωρείτε πως η κομματική προέλευση των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές παίζει ρόλο; Θα πρέπει να παίζει ρόλο;

Εάν το 2019 στην τοπική αυτοδιοίκηση κοιτάμε κομματικές ταυτότητες και όχι πρόσωπα, θεωρώ ότι μόνο πίσω μας πάει, ανακυκλώνοντας απαρχαιωμένα μυαλά και όχι προσωπικότητες με ευνοϊκό μέλλον.

  • Το μήνυμά σας προς όσους μας διαβάζουν;

Αυτό που έχω να πω είναι ότι ζητάω την ψήφο των συνδημοτών μου, ζητάω την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, και πιστεύω ότι δεν θα τους απογοητεύσω.

  • Σας ευχαριστούμε.

Κι εγώ σας ευχαριστώ.

papakonstantinou nikosΠοιος είναι ο Νίκος Παπακωνσταντίνου

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1980 – γιος του Μιχάλη και της Ζωής Παπακωνσταντίνου. Ως απόφοιτος του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Κομοτηνής με ειδικότητα Διοίκησης Επιχειρήσεων, από το 2003 δραστηριοποιείται αδιάλειπτα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Εκλεγμένος επί δύο συναπτές τετραετίες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, διετέλεσα κατά σειρά Ταμίας και Γενικός Γραμματέας. Παράλληλα, επί μία τετραετία θήτευσε ως Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διατηρεί καταστήματα εστίασης και η συναναστροφή του με τον κόσμο είναι αυτή που τον ώθησε να ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης έχοντας πίστη και όραμα για έναν καλύτερο Δήμο Κομοτηνής.