Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: “Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών”

"Έχουμε να κάνουμε πολλά. Με όλη την ομάδα μας, με όλους τους συνδημότες μας, που όλοι αυτοί είναι που δίνουν αξία στον τόπο μας, είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε. Μια νέα εποχή περιμένει τον Δήμο μας και τους ανθρώπους του, γιατί το αξίζουν".
Screenshot_1343

Έμπειροι παρατηρητές του πολιτικού σκηνικού στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, δίνουν το προβάδισμα της νίκης στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, στον Απόστολο Ιωάννου.

Τον αποτιμούν ως έναν αυτοδιοικητικό με μακρά εμπειρία στα κοινά του τόπου, με καθαρό πρόσωπο και έντιμη συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια, καλλιεργημένο, δίκαιο και συνεπή, με παραγωγική διαδρομή ως εκπαιδευτικός αλλά και ως επιχειρηματίας του πρωτογενούς τομέα, με ειλικρινείς δεσμεύσεις, και με εφαρμόσιμες προτάσεις εκσυγχρονισμού του Δήμου και αποδοτικών παρεμβάσεων σε όλη την έκτασή του με στόχο την ταχεία αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και επίτευξη σημαντικής οικονομικής ανάπτυξης.

Επισημαίνουν, ακόμη, οτι η παράταξή του, η “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών”, αποτελείται, αφενός από νέους υποψηφίους που συστρατεύθηκαν μαζί του εν όψει της αγανάκτησης της τοπικής κοινωνίας για την αδιαφορία και την ανεπάρκεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής, και κατά συνέπεια, του λαϊκού αιτήματος για “αλλαγή σελίδας”, και αφετέρου, από έμπειρους αυτοδιοικητικούς εκ των οποίων πολλοί είναι που εγκατέλειψαν τον νυν δήμαρχο, γεγονός που “σημαίνει πολλά”, όπως σημειώνουν με νόημα. Με άλλα λόγια, ένα μείγμα ανθρώπων που προοιωνίζεται την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Δεδομένης, δε, της ανυπαρξίας ουσιαστικού έργου από την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου – “αυτή είναι η πικρή αλήθεια”, υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά – ο κ. Ιωάννου ξέρει πολύ καλά το καθήκον του από την επομένη των εκλογών: “Πρόκειται να διαδεχτούμε έναν “άεργο” δήμαρχο. Έχουμε να κάνουμε πολλά”, τονίζει, και προσθέτει: “Με όλη την ομάδα μας, με όλους τους συνδημότες μας, που όλοι αυτοί είναι που δίνουν αξία στον τόπο μας, είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε. Μια νέα εποχή περιμένει τον Δήμο μας και τους ανθρώπους του, γιατί το αξίζουν”.

Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών"

Η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ Ιωάννου:

  • Κύριε Ιωάννου, τι θα αλλάξει τις πρώτες εκατό μέρες επί δικής σας δημαρχίας;

Θα αποκατασταθούν οι προτεραιότητες. Έμφαση στην καθημερινότητα για τα βασικά. Διαμόρφωση μηχανισμού άμεσης ενημέρωσης και παρεμβάσεων για τα προβλήματα που εμφανίζονται ως μεγάλη ταλαιπωρία των δημοτών π.χ. ύδρευση, οδοί, απορρίμματα, φωτισμός, καθαριότητα, ευπρεπισμός.

Αξιοποίηση των πόρων, του ανθρώπινου δυναμικού και των μηχανημάτων μας, ώστε να μην σπαταλούνται λόγω έλλειψης συντονισμού και ανικανότητας των επικεφαλής, αλλά να αποδίδουν το λογικό έργο που προσδοκούμε από έναν υπηρεσιακό μηχανισμό.

Επίσης θα προχωρήσει ο σχεδιασμός. Η σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου για να υπάρχει ο μπούσουλας για τους στόχους, το χρονοδιάγραμμα και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε για να τους πετύχουμε. Αναλυτικά. Με διαφάνεια. Με ρεαλισμό. Για να έχουμε ένα μονοπάτι καθαρό στην πορεία μας ή έναν «οδικό χάρτη» για τους στόχους μας αν προτιμάτε την πιο ορθή ορολογία.

Εννοείται ότι είναι αυτονόητο να καταγραφεί τι παραλαμβάνουμε κυρίως όσον αφορά τα χρέη του δήμου, ώστε να αντιμετωπίσουμε το οξύ πρόβλημα και να νοικοκυρέψουμε τον δήμο ώστε να ξεπεράσει τη σημερινή άθλια κατάσταση που απειλεί να τον παραλύσει.

Και παράλληλα με αυτά, εννοείται ότι θα αναπτυχθεί η στενότερη και ειλικρινέστερη δυνατή συνεργασία με τους υπαλλήλους του δήμου, τον υπηρεσιακό μηχανισμό, υφιστάμενους και νέους ειδικούς που θα στελεχώσουν ειδικές θέσεις, ώστε να δουλεύουμε αρμονικά, συντονισμένα, σοβαρά και με την αποτελεσματικότητα που αξίζουν οι δημότες. Και με αναγνώριση του ρόλου του υπηρεσιακού μηχανισμού που τώρα έχει υποβαθμιστεί.

  • Τι σημαίνει για εσάς “πετυχημένος δήμαρχος”;

Αυτός που κάνει έργο και δεν φλυαρεί κτυπώντας πλάτες και χαϊδεύοντας αυτιά. Αυτός που είναι έντιμος και προσφέρει πρωτίστως στον τόπο. Που δεν τον παρασύρει η προσωπική ιδιοτέλεια και τα δικά του συμφέροντα. Ένας δήμαρχος σωστός είναι εκείνος που οι δημότες τους είναι αισιόδοξοι για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους και περήφανοι για τον τόπο τους. Που οι πολίτες είναι περήφανοι για τον δήμαρχό τους και δεν τον κρύβουν κάτω από το χαλάκι. Ένας πετυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που ακούει, καταγράφει και απαντά ειλικρινά στα προβλήματα και τις προκλήσεις, που δίνει δίκαιες λύσεις και όχι προσαρμοσμένες στους κολλητούς τους. Αυτός που μαθαίνει τους πάντες μέσα στο δήμο να λειτουργούν με ευγένεια, διαφάνεια και διάθεση εξυπηρέτησης. Αυτός που έχει δυνατή ομάδα συνεργατών τους οποίους εμπιστεύεται και αξιοποιεί.

Φυσικά εννοείται πετυχημένος είναι αυτός που είναι σε θέση να παρουσιάσει αποτελέσματα χωρίς να χρεώνει τους δημότες και τον δήμο με παράλογα ποσά. Που αξιοποιεί κάθε ευρώ. Που όταν συγκρίνει τις επιδόσεις του δήμου του στις παρουσιάσεις της υλοποίησης των προγραμμάτων που αναπτύσσει με τη συνεργασία της Ευρώπης και της Κυβέρνησης, βλέπει με ικανοποίηση ότι κάνει πρωταθλητισμό και δεν είναι στις τελευταίες θέσεις.

Με μία τελευταία φράση: επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που με χαρά θεωρούν δικό τους άνθρωπο οι πολίτες και τον σέβονται για το ήθος και τις ικανότητές του. Όχι αυτός τον οποίο φοβούνται για την τυχόν καπατσοσύνη και τα απειλητικά του υπονοούμενα και ο οποίος νομίζει ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει σοβαρά θέματα της δράσης του. Από καπάτσους και πονηρούς χορτάσαμε. Ας δοκιμάσουμε και τους πιο μεθοδικούς και συγκροτημένους.

  • Βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές. Πώς πήγε το ντεμαράζ της προεκλογικής περιόδου; Τι κλίμα συναντήσατε στις περιοδείες σας; Είδαμε ότι μαζί με υποψηφίους συμβούλους σας είχατε ουσιαστικές συζητήσεις με τους δημότες και όχι μόνο τυπικές χειραψίες και επικοινωνιακές φωτογραφίες.

Μας εξέπληξε πράγματι η ανάγκη του κόσμου να εκφραστεί. Παρόλο που γνωρίζαμε πολλές από τις απόψεις τους και τα προβλήματά τους, στους οικισμούς αλλά και τα γενικότερα όλου του δήμου, οι πολίτες διψούσαν για επικοινωνία, για εκτόνωση. Για πολλοστή φορά, πέρα από τις θερμές ευχές για καλή επιτυχία, πέρα από το πόσο προσεκτικά ζύγιζαν την παρουσία του συνδυασμού μας που τιμούσε τον οικισμό τους, εκδήλωναν με αγωνία το θυμό τους για την αδιαφορία και την ανικανότητα της τωρινής δημοτικής αρχής, με χειροπιαστά παραδείγματα. Και επίσης την ελπίδα τους για αλλαγή σελίδας. Γνωρίζουν οι πολίτες την αξία του τόπου τους που μένει αναξιοποίητη. Γνωρίζουν ότι δεν γίνονται αυτά που πρέπει να γίνουν και ότι όσα γίνονται είναι παρεμβάσεις ελάχιστες, ρουτίνας, και πολύ καθυστερημένα. Γνωρίζουν και το δηλώνουν, «όχι άλλη χαμένη ευκαιρία». Μας εξιστόρησαν μάλιστα και πολλές χρονίζουσες υποθέσεις τους και πριν προλάβουμε καν να δεσμευτούμε για λύσεις, ήταν ήδη έτοιμοι οι ίδιοι, κάθε ηλικίας συνδημότες μας, να προτείνουν πολύ συγκεκριμένα και εφικτά πράγματα. Που καθόλου τυχαία ήταν όσα κι εμείς είχαμε επεξεργαστεί τόσο καιρό μετά από διάλογο και σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε και να διεκδικήσουμε. Ειδικά στο τελευταίο ήταν κατηγορηματικοί και μας έδειξαν πόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχουν στη διεκδικητικότητά μας, αποκαρδιωμένοι από τα πυροτεχνήματα των τελευταίων 4 ετών.

Η «ζύμωση» του κόσμου με τους συμβούλους που με συνόδευσαν στις περιοδείες ήταν επίσης εκπληκτική. Ζωντάνια και πάθος στη συζήτηση. Η καλύτερη δηλαδή προίκα και το καλύτερο σημάδι για μια παραγωγική θητεία.

  • Είδαμε οτι η δημοτική αρχή απέφυγε να απαντήσει στην κριτική σας για τα διογκούμενα χρέη του Δήμου. Πώς το εκλαμβάνετε και ερμηνεύετε αυτό;

Όπως κάθε λογικός πολίτης. Σημάδι ενοχής, αμηχανίας και δειλίας. Σημειώστε ότι τα χρέη για τα οποία εγκαλούμε την τωρινή δημοτική αρχή ούτε και οι ίδιοι πρέπει να τα ξέρουν με ακρίβεια και αυτό τρομάζει! Εμείς το πάμε και ακόμα ένα βήμα παραπέρα από τις εύλογες υποψίες που γεννά το αρνητικό γεγονός της υπερχρέωσης. Δηλαδή ρωτάμε: τουλάχιστον κάποιο έργο επιτελέστηκε έναντι των χρεών αυτών; Και δυστυχώς βλέπουμε μόνο καθυστερήσεις, χαμένες ευκαιρίες, κακό σχεδιασμό, κακές προτεραιότητες, άγχος κατόπιν εορτής, μπαλώματα και όχι βιώσιμες μόνιμες λύσεις. Πολλά οράματα και δρομολογήσεις και προθέσεις αλλά μηδενικές υλοποιήσεις. Ανησυχούμε. Αλλά θα τα καταφέρουμε. Εμείς τελικά θα είμαστε για τα δύσκολα και όχι οι ίδιοι που πλασάρουν αυτό το ψευδοσύνθημα στην προεκλογική τους εκστρατεία.

  • Σας ακούσαμε να εστιάζετε στη “νέα εποχή” εν όψει του διαμορφούμενου γεωπολιτικού και οικονομικού τοπίου στην ευρύτερη περιοχή μας. Ποιον ρόλο μπορεί να διαδραματίσει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών;

Ευχαριστώ. Σπάνιας αξίας ερώτηση αυτή. Στο σωστό πλαίσιο. Ο δήμος μας έχει φόρα και δυνατότητες. Λόγω θέσης και ανθρώπων. Τρομερά κομβική θέση ανάμεσα στη ραγδαία αναπτυσσόμενη γεωπολιτικά Αλεξανδρούπολη και την έδρα ευρωπαϊκής περιφέρειας, την Κομοτηνή. Στην καρδιά της περιοχής για την οποία το κράτος επιφυλάσσει μεγάλη υποστήριξη, όπως μαρτυρά και η συγκρότηση διακομματικών επιτροπών της Βουλής για τη στήριξη αυτή. Με φυσικό κάλλος, παραλιακό μέτωπο ζηλευτό και παρθένο για να υποστηριχθεί από καλό σχεδιασμό. Με αγροτική παράδοση και εύφορη γη. Με πολιτισμό που περιμένει ανάδειξη. Με ανθρώπους καλούς, έντιμους και δημιουργικούς. Που αγαπούν τον τόπο τους.

Η νέα εποχή είναι εδώ και καλούμαστε να απαντήσουμε: θέλουμε να συμμετέχουμε ισότιμα και πρωταγωνιστικά; Με δράση και στόχους; Ή θέλουμε να είμαστε ουραγοί; Για να προβάλλουμε τους τίτλους μας και να επιτελούμε μόνο τα πολύ βασικά; Τα οποία βασικά ούτε αυτά δεν επιτελούνται. Γιατί κυριαρχεί η μιζέρια και η αδιαφορία.

Δεν είναι ο λαϊκισμός που πρέπει να επικρατήσει. Αλλά η ουσία του να κάνουμε το άλμα της ταυτόχρονης έμφασης στην ποιότητα ζωής και της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που μας δίνει απλόχερα η ίδια η εποχή και η προίκα μας. Έτσι θα κερδίσουμε το στοίχημα να είμαστε στον πυρήνα των ωφελειών από όσα θεαματικά θα έλθουν στο μέλλον. Γιατί η Θράκη είναι σταυροδρόμι γεωγραφικό και πολιτισμικό και ο Δήμος μας είναι το κέντρο του σταυροδρομιού αυτού.

 

Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών" Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών"

Συνέντευξη Απόστολου Ιωάννου: "Γυρίζουμε σελίδα, για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood